Select Page

Een brand en een ongeval op hetzelfde ogenblik

Een brand en een ongeval op hetzelfde ogenblik

Een brandweerwagen op weg naar een interventie, is geslipt en botste tegen een paal van de tramleiding.

Op de August van de Wielelei reed een brandweerwagen op volle snelheid. De brandweerlui waren op weg naar een brand op de Ruggeveldlaan. Bij het afremmen is de wagen echter geslipt op de tramsporen en kwam tegen een paal van de tramleiding terecht. Jasmien O, communicatieverantwoordelijke van de Antwerpse brandweer, geeft meer uitleg: “De brandweersergeant raakte hierdoor geklemd maar kon gelukkig door de eigen collega’s worden bevrijd. Hij werd wel voor verder onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel. De andere inzittenden van de wagen vertoonden lichte verwondingen.” De wagen moest worden getakeld. Door het ongeval was het tramverkeer ernstig verstoord.

De brandweerploeg was opgeroepen voor een brand op de bovenste verdieping van een appartementsgebouw op de Ruggeveldlaan. Daar was een droogkas in vlam geschoten. Door de botsing van de brandweerwagen werd in allerijl een tweede ploeg naar de plaats van onheil gestuurd. Jasmien O: “Het vuur woedde in alle hevigheid maar onze manschappen konden de vlammen snel bedwingen.”

Foto boven: Het ongeval op de August Van de Wielelei (Foto: Koen Laenens)

Foto onder: De brand op de Ruggeveldlaan (Foto: Guy Dirckx)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)