Select Page

Twee nieuwe scholen in Deurne Noord

Twee nieuwe scholen in Deurne Noord

Op de site Gallifort aan de Bosuil, waar Fabioladorp is, richt de stad 650 extra plaatsen in voor leerlingen basis- en secundair onderwijs. Het gaat enerzijds om de verhuis van kleuterschool De Groene Egel, anderzijds komt er een nieuwe afdeling land- en tuinbouw van het Stedelijk Lyceum Waterbaan. Ook een nieuwe sporthal is een onderdeel van het bouwproject.

De Groene Egel

Stedelijke kleuterschool de Groene Egel in het Bisschoppenhofpark krijgt een nieuwe, grotere plek. De school telt vandaag 152 kleuters en zal zich met het nieuwe schoolgebouw op Gallifort omvormen tot een volwaardige stedelijke basisschool met plaats voor ongeveer 500 leerlingen. Daarmee wordt doorstroom gerealiseerd van de kleuter- naar de lagere school en wordt tegelijk ingespeeld op de capaciteitsnood binnen de regio Deurne-Noord.

Stedelijk Lyceum Waterbaan

Het Stedelijk Lyceum Waterbaan ontwikkelt op de nieuwe locatie plaatsen voor 300 extra leerlingen. Gonda Verhaert, bedrijfsdirecteur onderwijs, legt uit: “Het Lyceum zal verschillende opleidingen uit het domein land- en tuinbouw aanbieden. Leerlingen kunnen er terecht voor opleidingen die hen voorbereiden op een vervolgopleiding in het hoger onderwijs, maar ook voor zeer arbeidsmarktgerichte opleidingen. Ter plekke wordt een innovatieve stadslandbouwsite ingericht. Want land- en tuinbouw in de stad vragen om een innovatieve aanpak, zoals verticale landbouw of het kweken van planten met kunstlicht.”

Kwantitatieve en kwalitatieve uitbreiding

Schepen voor onderwijs Jinnih Beels (Vooruit) voegt er aan toe: “We verwachten de komende jaren in Antwerpen een capaciteitstekort in het secundair onderwijs, onder andere in de regio Deurne-Noord. We trekken voor het project op de site Gallifort 18,8 miljoen euro uit.” De werken starten in de zomer van 2024. Als alles volgens plan verloopt zullen de leerlingen er hun intrek kunnen nemen vanaf het schooljaar 2026-2027. Er komt op de site ook een sporthal die de scholen zullen kunnen gebruiken. Fabioladorp verhuist naar de Santvoortbeeklaan.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)