Select Page

Hassan Aarab neemt ontslag na incident met Israëlische vlag

Hassan Aarab neemt ontslag na incident met Israëlische vlag

Districtsraadslid Hassan Aarab (CD&V) stopt met zijn politieke activiteiten. Aanleiding is de controverse die ontstaan is na een uitspraak van hem op facebook.

Aarab reageerde op een post van ene Mishel Taroni die op facebook een foto van de Israëlische vlag had gezet met daarbij de tekst ‘Iedereen die problemen heeft met deze vlag mag zich uit mijn volgers zetten’. Daarop had Hassan Aarab geschreven: ‘Ik hou van jouw vlag net als jij van deze vlag houdt’ met daarbij de foto van een nazivlag. De opmerking van Aarab kwam er naar eigen zeggen na het zien van dansende Joden bij de brandende Al Aqsamoskee in Jeruzalem enkele weken geleden. Hassan Aarab: “Wie de Israëlische vlag ophemelt, keurt de acties van Israël goed waarbij het Palestijnse volk het slachtoffer is”.

De directe koppeling van Joden en Nazi’s was een brug te ver en zorgde voor heel wat commotie op de sociale media. En ook het Forum van Joodse Organisaties eiste maatregelen van de CD&V. Maar Hassan Aarab, een gevierd bakker, hield de eer aan zichzelf en nam gisteren ontslag als districtsraadslid en als lid van de CD&V.

(Foto: archief)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)