Select Page

An Steylaerts stelt tentoon in pagode Boekenbergpark

An Steylaerts stelt tentoon in pagode Boekenbergpark

Morgenavond opent de tentoonstelling “It’s a small world” van An Steylaerts in de Chinese pagode in het Boekenbergpark. In deze expo combineert de kunstenares schilderen, grafisch werk en digitale technieken.

Met deze tentoonstelling toont kunstenares An Steylaerts opnieuw dat ze graag meandert tussen de velden van schilderen, grafisch werk en digitale technieken. Ze houdt van cross-over om de verschillende technieken juist met elkaar te verbinden in plaats van ze strikt naast elkaar te gebruiken. ‘Boekenberg’ is hiervan een mooi voorbeeld. Het maakt deel uit van de selectie van werken die ze de voorbije jaren heeft gecreëerd en nu worden samengebracht in de Chinese pagode in het Boekenbergpark.

De Deurnese kunstenares kiest graag voor panoramische werken. Haar werken zijn vaak open landschappen, soms in een stedelijke context. Steylaerts: “Het weidse, die magische landschappen spreken me enorm aan. Ze stonden het voorbije jaar echter in schril contrast met de kleine wereld van onze bubbel die ons werd opgelegd. Reizen was er niet meer bij. Kunst vormde mijn ontsnappingsroute, want in je hoofd bleef de wereld gelukkig heel groot, zonder beperkingen die ons dicht bij huis hielden.”

De beleving van sommige werken krijgt door Covid-19 een andere betekenis. “Neem Commuting. Nu is woonwerkverkeer bijna een cadeau omdat je zo uit je kleine wereld kan uitbreken terwijl het vroeger wel eens als een last werd ervaren”, vertelt An Steylaerts, die naast panoramisch werk ook veel kleine prints brengt: “Je moest de voorbije maanden ook op zoek gaan naar technieken die je thuis kon gebruiken. Gelatinedruk is er een voorbeeld van.”

Praktisch:

An Steylaerts – It’s a small world. Chinese Pagode @ThePark, Boekenbergpark, Unitaslaan 84, Deurne. Van 22 april tot en met 2 mei. Do-Vr: 18.30 – 21u,  Za-Zo: 13 – 17u

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)