Select Page

De paashaas is boos

De paashaas is boos

Winkelvereniging Gallifortlei lanceert samen met de Jeugddienst een spannende paasactie voor kinderen in de buurt.

‘Paashaas is Boos’ is een knotsgekke paaszoektocht voor families in Deurne. Want de paashaas is boos. Nadat hij een leuk paasspel maakte voor alle kindjes in Deurne, werd het gestolen door de Snottrollen. Die verborgen het spel in een kist en deden ze op slot. Dus moeten de kinderen op zoek naar de code van het slot. Die kunnen zij tijdens de zoektocht achterhalen. Aan de deelnemende winkels hangt een opdracht. Elke opdracht levert één cijfer op. Worden alle opdrachten volbracht? Dan kraken de kinderen de code en wacht hen een chocolade attentie.

Op Paashaasisbaas.be vinden kinderen een plan met alle deelnemende winkels. In elke etalage vinden ze een QR-code. Die moeten ze scannen en dan krijgen ze de opdrachten die ze moeten uitvoeren: rebussen oplossen, raadsels ontcijferen, puzzels maken en ander leuks. Voor elk goed antwoord ontvangen ze een getal. Alle getallen opgeteld vormen de code die wordt ingegeven via Paashaasisbaas.be. Is hij correct? Dan krijgen de kinderen de locatie van de kist te zien. Daar krijgen ze tijdens de openingsuren een chocoladecadeautje.

De Paashaas en winkelvereniging Gallifortlei hebben echter nóg een verrassing in petto. Elk deelnemend groepje dat de code heeft gekraakt, ontvangt een nummer. Op maandag 19 april trekt dan de Paashaas zélf een winnend nummer uit de pot. Het winnende team ontvangt een extra attentie uit handen van de districtsschepen voor jeugd.

Praktisch: de Paaszoektocht loopt van maandag 5 april tot en met zondag 18 april. Meer info: www.paashaasisbaas.be

(Foto’s: Focus 4 Memories, Kim Van Der Vorst)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain Shower
06:3720:45 CEST
Feels like: 4°C
Wind: 23km/h WSW
Humidity: 90%
Pressure: 1011.85mbar
UV index: 0

(advertenties)