Select Page

Dubbeltentoonstelling in Galerij Rivierenhof

Dubbeltentoonstelling in Galerij Rivierenhof

We hebben het voorbije jaar nauwelijks cultuur kunnen snuiven. Daar brengen twee kunstschilders, Peter Verdonck en Eva De Mul, verandering in. Zij organiseren een dubbeltentoonstelling in Galerij Rivierenhof.

Peter Verdonck exposeert zowel portretten als landschappen. Met ‘Behind faces’ brengt hij portretten van diverse personages. Het zijn zowel mensen in armoede of op de vlucht als iconische figuren uit de politieke en artistieke wereld. Hun uitdrukkingen verraden hun ziel. Wie en wat gaat er schuil achter deze individuen? ‘What’s wrong’ bestaat uit een reeks landschapschilderijen waarop telkens één personage wordt afgebeeld in een uniform of typische klederdracht die verwijst naar de culturele achtergrond, identiteit of status. De omgeving is op het eerste gezicht niet verenigbaar met het afgebeelde personage, wat bevreemdende, haast surreële beelden oplevert. Maar waarom?

Eva De Mul groeide op met zicht op de prachtige bomen van het Rivierenhof vanuit haar zolderkamer. Pas toen ze een dertiger was, begon ze aan een opleiding in de schilderkunst. Het is nooit haar bedoeling om de werkelijkheid weer te geven zoals ze is, maar in haar beelden gaat ze op zoek naar een andere dimensie. Een nieuw universum ontstaat door beelden uit haar fotografische geheugen, haar mentale beeldenbank te halen. Intuïtief kiest en combineert ze kleuren, terwijl haar kronkelende geest op zoek gaat naar een organische compositie. Net zoals ze in taal op zoek gaat naar poëzie, zijn haar schilderijen een uitnodiging. De kijker kan met zijn blik op wandel gaan in het schilderij en het ontdekken wat ‘ie voelt bij de beelden en niet het denken laten overheersen.

Galerij Rivierenhof  (kasteel Rivierenhof), tot zondag 28 maart, van 12 tot 17 uur.

Foto boven: werk van Eva De Mul

Foto onder: werk van Peter Verdonck

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)