Select Page

Ontwerpteam geselecteerd voor de vernieuwde aanleg Arenawijk

Ontwerpteam geselecteerd voor de vernieuwde aanleg Arenawijk

Het team CLUSTER – BULK architecten – KARUUR architecten – WIT architecten is geselecteerd als het ontwerpteam voor de herontwikkeling van de Arenawijk in Deurne. Vanaf maart starten stad Antwerpen en Woonhaven Antwerpen, samen met district Deurne, het participatietraject met de buurt op. Als alles vlot verloopt, wordt eind 2021 het definitieve plan voor de herontwikkeling goedgekeurd.

De nieuwe wijk wordt een groene, autoluwe buurt met vlotte en comfortabele doorgangen voor fietsers en voetgangers. Het erfgoed van architect Renaat Braem wordt deels gerenoveerd en deels afgebroken. Er komt een mix van particuliere en sociale woningen en openbare voorzieningen zoals een sporthal en basisschool. In april 2020 startte de zoektocht naar een multidisciplinair ontwerpteam met expertise op het vlak van architectuur, stedenbouw, landschap, erfgoed en mobiliteit. Uit 14 kandidaten duidde de jury unaniem het team CLUSTER – BULK architecten – KARUUR architecten – WIT architecten aan als winnaar

De jury hanteerde daarbij drie criteria: stedenbouwkundige kwaliteit, architecturale kwaliteit en woonkwaliteit en tenslotte ook kwaliteit en geloofwaardigheid van het plan van aanpak. De jury waardeerde onder andere “de liefdevolle kijk op het patrimonium van architecten Renaat Braem en Lode Wouters, de fijngevoelige en zorgvuldige manier waarop de architectuur inpast in de omliggende wijk en de aandacht van het ontwerpteam voor het participatietraject met de buurt.”

Tjerk Sekeris (N-VA), districtsburgemeester Deurne, besluit: “Vanaf maart starten stad Antwerpen en Woonhaven Antwerpen, samen met district Deurne, het participatietraject met de buurt op. De herontwikkeling zelf zal in fases verlopen en de verhuisbewegingen van Woonhaven volgen. Als alles vlot verloopt, wordt eind 2021 het definitieve plan voor de herontwikkeling goedgekeurd.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 13km/h WSW
Humidity: 61%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 6

(advertenties)