Select Page

Kaarslichtjes in donkere tijden

Kaarslichtjes in donkere tijden

In deze periode van het jaar van laat licht en vroeg donker worden straten, pleinen en huizen versierd met lichtjes. Wat leidt tot feeërieke tafereeltjes. Zeker nu in de troebele tijden van de coronacrisis. Het maakt de donkere dagen van de winter net iets dragelijker. Jammer dat de meeste verlichting na de Kerstdagen zo snel verdwijnt. Waarom zouden we niet de feestverlichting laten hangen tot het begin van de lente? Het is zomaar een idee.

In het christelijke jaar is het nu advent. De advent begint de vierde zondag voor Kerst en is een tijd van inkeer en boete. Een tijd ook van verwachting en hoop. Want het is de periode die vooraf gaat aan Kerstmis. De adventskrans, waarop elke week een kaarsje meer wordt aangestoken, symboliseert de toename van het licht, het overwinnen van de duisternis. En Kerstmis zelf is dan het Christelijk feest waarin wordt herdacht hoe God mens werd in Jezus Christus. Voor de ene is dit letterlijk op te vatten, voor de andere is dit symbolisch te begrijpen. Het Christelijk geloof is een huis met vele kamers.

Wij wensen iedereen een gezegende adventstijd.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
12°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 10°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 49%
Pressure: 1021mbar
UV index: 1

(advertenties)