Select Page

Geen Dag van de Zorg

Geen Dag van de Zorg

De Dag van de Zorg wordt geannuleerd. “Maar,” zegt het Zorgbedrij Antwerpen: “Uitstel is geen afstel”.

Op 15 maart zouden dienstencentrum Bosuil, woonzorgcentrum De Pelikaan en woonzorgcentrum Gitschotelhof hun deuren openzwaaien om de Dag van de Zorg te vieren. Op vraag van de Vlaamse en federale regering wordt de opendeurdag dit jaar echter geannuleerd naar aanleiding van het corona-virus dat momenteel ook in België actief aanwezig is. Het is voor de organisatoren onverantwoord om een grote massa mensen in contact te laten komen met kwetsbare medemensen zoals zieken en senioren in ziekenhuizen, woonzorgcentra,… Vandaar de beslissing tot algemene aflassing van de Dag van de Zorg.

Voor Zorgbedrijf Antwerpen is uitstel alvast geen afstel. Het zorgbedrijf plant een Dag van de Zorg op een latere datum. En ondertussen blijven de dienstencentra en woonzorgcentra gewoon open, blijven de thuisdiensten draaien en blijven al de diensten beschikbaar.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)