Select Page

Deurnese artiest wint zilver in internationale ‘Disco House’ competitie

Deurnese artiest wint zilver in internationale ‘Disco House’ competitie

De Deurnese House composer/producer Dmunsch, artiestennaam van Alexander Diemunsch, is samen met zijn collega Funk/Disco artiest UnionSteve uit Londerzeel met hun nummer ‘Free World’ tweede geëindigd in de End Of Year Song Contest 2020 van Claudia eRecords uit Australië.

Voor de End Of Year Contest 2020 selecteerden Claudia eRecords uit tracks die wereldwijd werden ingezonden 15 nummers waarop het publiek kon stemmen. Dmunsch & UnionSteve kwamen hier met hun lied ‘Free World’  als nummer 2 uit. Gazet van Deurne vroeg om een eerste reactie: “We waren liever eerst geweest, maar elke plaats in de top 3 is super. Dit bewijst dat mensen leuk vinden wat we doen en het is geweldig om deze appreciatie te krijgen”, aldus Alexander Diemunsch.

Dmunsch, of Alexander Diemunsch, begon te componeren op twaalfjarige leeftijd en na jaren experimenteren bracht hij recent zijn eerste singles uit. ”De oorsprong van ‘Free world’ gaat drie jaar terug”, vertelt Diemunsch verder: “Uit een avondje jammen werd een stevige house beat geboren, aangevuld met catchy pianoakkoorden, een funky baslijn en opgewekte trompetten. We noemden het project zonder veel nadenken ’Free World’. COVID-19 gaf deze titel in 2020 een hele nieuwe dimensie, want wie verlangt er niet naar om weer onbezorgd te kunnen feesten? De lyrics van de Roemeense zanger Florian M brachten die nostalgie perfect onder woorden.”

Claudia eRecords is een Australische label dat al meerdere artiesten lanceerde in de hitlijsten. Zo belandde het Australische hip-hop-talent Zacharria op de eerste plaats in de Swiss Dance Charts. En eindigde de Australische Idool-winnares Natalie Gauci test op de 16de plaats in de UK Club Charts.

Wie graag ‘Free World’ van Dmunsch & UnionSteve wil horen: https://www.youtube.com/watch?v=3s8taScbMxQ

(Foto: (vlnr) UnionSteve en Dmunsch

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)