Select Page

Grote zilverreiger huist nu ook in Deurne

Grote zilverreiger huist nu ook in Deurne

Sinds vorige zomer heeft de Grote zilverreiger (Egretta alba) het waterrijke Rivierenhof gevonden. Een resultaat van de klimaatverstoring.

De grote zilverreiger is van oorsprong een vogel uit het oostelijke, mediterrane gebied. Door het beschikbaar komen van geschikte leefgebieden heeft deze hagelwitte reiger zijn verspreiding inmiddels uitgebreid tot onze streken en koloniseert hij waterrijke gebieden. Het aantal overwinterende grote zilverreigers blijft elk jaar stijgen. In de winter zijn grote aantallen te vinden in weidegebieden, die waarschijnlijk zowel uit Oost-, Zuidoost- , als Zuid-Europa komen. Het dieet van de vogel is divers, voornamelijk vis, maar ook kikkers, muizen, kleine vogels en mollen. Foerageert actiever dan de blauwe reiger op vis in poelen, sloten en ander ondieper water, soms op muizen in grasland. De grote zilverreiger staat op de Rode Lijst van bedreigde diersoorten, maar zijn aantal is de laatste jaren aan het toenemen.

(Foto: Rivierenhof)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)