Select Page

Deurne is een icoon rijker

Deurne is een icoon rijker

Het Provinciaal Onderwijs avAnt opende officieel de vernieuwde campus Rivierenhof in Deurne. De oorspronkelijke  Landbouw- en Huishoudschool en later ook nog Sint-Godelieve instituut, onderging een gedaantewisseling. Het gebouw is een technisch hoogstandje geworden.

Campusdirecteur Rivierenhof Martine Laumen schetste nog even de weg die is afgelegd: “Acht jaren geleden gaf de toenmalige provinciaal gedeputeerde voor onderwijs het startschot voor een nieuw masterplan. Er waren drie vereisten: de school zou harmonieus moeten overgaan in het achterliggende park, het historisch gedeelte moest worden behouden en er moest meer ruimten komen om het stijgend aantal leerlingen te kunnen opvangen. Er is dan een architectenwedstrijd uitgeschreven waarbij het winnende voorstel voorzag in een nieuwe vleugel voor praktijklessen en een gerenoveerd historisch deel voor theoretisch onderricht. In 2017 zijn de bouwwerkzaamheden begonnen.” De directeur vermeldde ook nog dat er momenteel 440 leerlingen les volgen en dat dit aantal zal worden opgetrokken naar 600. En dat naast de richtingen mode, publiciteit en kunst nu ook ASO wordt aangeboden.

Contrast en complementariteit

Provinciaal gedeputeerde voor onderwijs Luk Lemmens (N-VA) bedankte vooreerst de leerkrachten voor al hun inspanningen in deze moeilijke tijden. Hij wees erop dat de architecten van het architectenbureau aaa (architectuuratelier ambiorix) met hun vernieuwend en duurzaam project voor een totale stijlbreuk hebben gezorgd: “Zij hebben gezocht naar contrast en complementariteit. De nieuwe atelierhal met goed uitgeruste vaklokalen en moderne technologie zorgt voor een verbinding tussen de straat en het park. Bovendien zijn er ook enkele patio’s. Het dakterras van de hal is een ontmoetingsplaats en zorgt voor interactie tussen school – leerlingen -park – bezoekers.” Hij richtte zich tot districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) en districtsschepen Frank Vercammen (sp.a) en zei: “Dit is een nieuw icoon voor Deurne.” Aan het project hangt een prijskaartje van 17,65 miljoen euro.

Foto boven: de school langs de straatkant

Foto onder 1: de inkom

Foto onder 2: de trap naar het dakterras langs de straatzijde

Foto onder 3: het dakterras met een patio

Foto onder 4: de helling naar het dakterras langs de parkzijde

Foto onder 5: de school langs de parkzijde

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h N
Humidity: 94%
Pressure: 1013.21mbar
UV index: 0

(advertenties)