Select Page

Antwerp Phantoms pakt eerste BeNeLiga-punten

Antwerp Phantoms pakt eerste BeNeLiga-punten

Zondag 17 november zakte Antwerp Phantoms af naar het Nederlandse Tilburg voor de BeNeLiga-wedstrijd tegen Trappers. Met twee jeugdige teams tegenover elkaar zou dit alvast een spannende wedstrijd worden. En inderdaad, dat werd het ook.

Antwerp Phantoms startte flitsend aan de wedstrijd en liep drie doelpunten uit waarbij zelfs twee keer shorthanded werd gescoord, met het derde doelpunt op de powerplay. In de tweede periode sputterde de Antwerpse motor echter en lukte het Trappers om de kloof bijna te dichten. Na twee tegendoelpunten van de thuisploeg, nam Phantoms opnieuw een voorsprong en het werd een kat-en-muis-spel van doelpunt en tegendoelpunt waarbij Trappers gelijk kwam. In de laatste minuut van de wedstrijd toonde Phantoms zich meester en scoorden de Antwerpenaren nog twee doelpunten om vervolgens de drie punten mee naar huis te pakken. Eindscore: 5-7 (0-3, 2-0, 3-4) met doelpunten van Riku Koskinen (4), Akke Klijsen, Aleksi Leskinen en Patrick Van Noten Jr.

 “Dit was voor ons een heel belangrijke wedstrijd,” stelt coach Gert Peeters. “De groep was heel zenuwachtig want vorig seizoen hebben we hier een heel slechte ervaring gehad. De jongens waren bijgevolg zeer gemotiveerd om dit vandaag recht te zetten. Bij de eerste face-off was er toch weer een hoop stress. Het werd uiteindelijk een moeilijke partij waarbij we eigenlijk na de eerste periode de wedstrijd hadden moeten beslissen. In de tweede periode gaven we de tegenstander te veel vrijheid en gebeurden er een heleboel individuele fouten. Het was een harde wedstrijd. Onze goalie Neil Bruyninckx stopte mooi twee penalty shots. Ik denk voor de toeschouwers een heel spannende wedstrijd, voor ons drie belangrijke winstpunten.”

Christian Pierre

(Foto: Diboschki Photography)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:4621:50 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 80%
Pressure: 1014.22mbar
UV index: 0

(advertenties)