Select Page

Belgisch Kampioenschap legpuzzelen begint in Deurne

Belgisch Kampioenschap legpuzzelen begint in Deurne

Deurnenaar Bert Wollaert houdt van puzzelen. En nu waagt hij zich aan de organisatie van het Belgisch Kampioenschap legpuzzelen.

Hoe krijg je zin in puzzelen? Bij Bert Wollaert begon het met een geschenk. Zijn dochter had enkele jaren geleden voor de Kerst een familiefoto in puzzelvorm gegeven. En sindsdien zijn er al een heleboel puzzels gevolgd. Maar Bert Wollaerts doet veel meer dan puzzelen. Zijn zoon Pelle lijdt aan de spierziekte van Duchenne en Wollaert organiseert activiteiten om fondsen in te zamelen om het onderzoek naar een geneesmiddel te stimuleren. Elk jaar doet hij met een team ‘Riders for Pelle’ mee aan de ‘Duchenne heroes’, een zevendaagse mountainbike tocht. Als opwarming heb je Fortbiken for Duchenne in Fort 3 van Borsbeek waarbij ploegen op zes uren tijd zo veel mogelijk rondjes moeten afleggen. En hij organiseert de actie ‘Doezintpotje’, waarbij in een tiental Antwerpse apotheken een potje staat waarin je koperen munten mag achterlaten.

Wat de Nederlanders kunnen, kunnen de Belgen ook

Al puzzelend vroeg de Deurnenaar zich af of er zoiets als een competitie puzzelen bestond. Na wat rondstruinen op het wereldwijde web kwam hij uit bij het Nederlandse kampioenschap legpuzzelen waaraan ruim 2000 mensen aan deelnemen. Wollaert kreeg een ingeving: waarom niet een Belgisch kampioenschap organiseren. Hij stuurde het voorstel naar zijn ruime kenniskring en kreeg reactie van drie mensen die mee op de wagen sprongen. Via het internet werd een concept in elkaar gebokst en zaaltjes werden gereserveerd. Wollaert nam eveneens contact op met Jumbo, de spellenfabrikant, die graag zijn schouder onder het initiatief zet. Een van de vrijwillige medewerkers maakte een affiche en vanaf nu kan het BK legpuzzelen worden gelanceerd.

Drie voorrondes en één kampioenschap

In drie zaaltjes gaan voorrondes door: in Deurne (in zaal Kriekenhof) op 29/2, in Leuven op 28/3 en in Hallaar op 26/4. Maximaal 30 ploegen van vier mensen per voorronde leggen om ter vlugst een ‘Jan Van Haasterenpuzzel’ van 1000 stukjes. De zeven snelste ploegen per voorronde mogen dan op het BK op 17/5 in Borsbeek voor de titel ‘Belgisch Kampioen Legpuzzelen’ strijden. In Borsbeek wordt ook al de eerste voorronde van het BK 2021 gehouden. De presentatie van het BK gebeurt door Warre Borgmans. Inschrijven kost 10 euro/persoon en is definitief als het bedrag is betaald. Wie eerst komt, eerst maalt. Er zijn prijzen voorzien. De opbrengst gaat naar twee goede doelen: bestrijding van de ziekte van Duchenne en een schooltje in Lençois  in Bahia, Brazilië.

Inschrijven kan via bk-legpuzzelen.webnode.be of via 0477/305.953

Foto boven: (vlnr) Bert en Pelle Wollaert

Foto onder: Doezintpotje

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain / Wind
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 32km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1006.77mbar
UV index: 2

(advertenties)