Select Page

Chauffeurs respecteren fietsstraat Ruimtevaartlaan niet

Chauffeurs respecteren fietsstraat Ruimtevaartlaan niet

Nog een week vakantie en dan begint het schooljaar. Dan gaan scholieren weer massaal op de fiets.

De fractie van Groen Deurne vroeg aan districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) of er al een evaluatie is gebeurd van de Ruimtevaartlaan als fietsstraat. Deze straat werd drie jaar geleden aangelegd als zone 30 en als fietsstraat. Omdat deze straat tweerichtingsverkeer is, mogen fietsers de helft van de rijbaan langs de rechterzijde gebruiken. Auto’s mogen de fietsers niet inhalen en de snelheid mag nooit hoger liggen dan 30 km/u.

“Nochtans stel ik regelmatig vast dat het inhaalverbod niet wordt nageleefd. Sommige chauffeurs houden zich niet aan de geldende regels, wat leidt tot gevaarlijke situaties, zeker voor jonge fietsers. En laat die nu frequente gebruikers van deze straat zijn gezien de aanwezigheid van een school, een speeltuin en sportclubs in de nabije omgeving.” zegt districtsraadslid Giuliana Chirinos Saavedra (Groen): “De districtsburgemeester erkent dat er een gebrek is aan handhaving op de Ruimtevaartlaan.”

Omdat het begrip ‘fietsstraat’ nog steeds niet helemaal gekend is, vraagt Chrinos sensibiliserende acties ondersteund door het district. Zij is wel tevreden met de intentie van het district om na te denken over de vervanging van alle gelijkliggende fietspaden, de zogenaamde moordstroken, door aanliggende fietspaden. “Elke structurele verbetering van het fietscomfort is welkom. Dat draagt bij aan een betere mobiliteit en fietscultuur in Deurne.” reageert ze.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)