Select Page

De leukste zomer beleef je in het Rivierenhof

De leukste zomer beleef je in het Rivierenhof

Sinds de coronacrisis uitbrak, zijn er ook nieuwe woorden ontstaan. Een ervan is ‘staycation’, een samentrekking van ‘stay’ en ‘vacation’. Een thuisblijfvakantie of een vakantie in eigen land. Het Rivierenhof heeft een aantal ‘staycation-activiteiten’ in de aanbieding die deze zomer een vakantiegevoel geven aan wie thuisblijft.

Zomerzoektocht ‘in het spoor van de eekhoorn’

Tijdens de zomerzoektocht ‘in het spoor van de eekhoorn’ beleef je uren speurplezier en ontdek je de mooiste en meest verrassende hoekjes van het Rivierenhof. Het is een speurtocht die je met kinderen vanaf 6 jaar kan doen. Startpunt: Infopunt Domeinwacht, Turnhoutsebaan 246 in Deurne. Nodig: boekje (5 euro, gepast of elektronisch betalen).

Kinderboerderij Rivierenhof

Het erf aan de Parkweg is open elke zondag tot en met donderdag tussen 13u en 17u (uitzonderlijk gesloten op 21 juli). Een bezoekje aan de dieren en de moestuin is gratis maar vooraf online reserveren is verplicht. Dat kan via www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof

Bomen uit verre streken, Rode paaltjeswandeling en het Bladwijzerpad

Drie leerrijke wandelingen zijn voor jou uitgestippeld en gebundeld in brochures die je gratis kan afhalen bij de domeinwachters Rivierenhof, Turnhoutsebaan 246 in 2100 Antwerpen Deurne. Je kan de wandelbrochures ook downloaden via www.provincieantwerpen.be > Rivierenhof wandelen en fietsen.

Binnen en buiten: kunst in het Rivierenhof

Kunstliefhebbers lopen graag eens binnen in de westelijke vleugel van het kasteel Rivierenhof. De ganse zomer exposeren er kunstenaars met werken in de meest uiteenlopende disciplines in de galerij. Wie de volledige kunstexpo RE’VIERENHOF van Koen Nelissen wil verkennen, kan de gratis folder van de openluchttentoonstelling afhalen bij de domeinwachters Rivierenhof, Turnhoutsebaan 246 in Deurne of downloaden vanaf www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof

De leukste zomer beleef je in het Rivierenhof

Met zijn 135 hectaren is het provinciaal groendomein Rivierenhof deze zomer de grootste verademing van de Antwerpse metropool. Joggers, ravottende kinderen, wandelaars, fietsers, liefhebbers van minigolf, calisthenics, petanque en ook vissers komen er aan hun trekken. Er zijn twee speeltuinen, een doolhof, een polyvalent sportveldje, … In het park kan je een voorstelling meepikken in het Openluchttheater en een permanente collectie kunstwerken bewonderen. De uitgebreide botanische collectie van het Rivierenhof is tot ver buiten de landsgrenzen gekend. Je kan die onder meer verkennen in het arboretum, de azaleatuin en de mooie (deels gerenoveerde) rozentuin. En je kan uiteraard ook gewoon komen flaneren of een terrasje doen.

Info: www.provincieantwerpen.be  > Rivierenhof. Of domeinwachters: 03/360.52.18.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Partly Cloudy
06:4720:37 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 10km/h NW
Humidity: 59%
Pressure: 1019.3mbar
UV index: 0

(advertenties)