Select Page

Transitiefestival: sterk & samen de toekomst tegemoet

Transitiefestival: sterk & samen de toekomst tegemoet

Feesten kan ook voor serieuze dingen, om voor te bereiden op keerpunt-tijden bijvoorbeeld. Het transitiefestival geeft plaats aan individuen en organisaties die overtuigd zijn van verbindings- en daadkracht. Met workshops, installaties, presentaties, spel,… rond low-tech, duurzaamheid, grondstoffen- en bewustzijnsverruiming.

Organisator Kurijn Buys geeft meer uitleg: “We geven een plaats aan relevante, vaak verborgen individuen en organisaties in de buurt en speciale gasten van verderop, die in hun vak-en-interessegebied ook zo overtuigd zijn van de daadkracht dat we als individu en als lokale gemeenschap de steeds veranderende en uitdagende toekomst met stevige passen tegemoet kunnen komen.”

Op het programma staan onder meer: doe-het-zelf en ‘low-tech’ realisaties en workshops, herboristische mogelijkheden, voorzienige drank-en-spijzen, een brei-en-haak revival, een ‘from virtual back to reality’ VR-installatie, inter-levensbeschouwelijke samen-bevindingen, een transversaal boerenspel, o.a. workshops door Commons Lab en Kris De Decker van Lowtechmagazine, enz…

De organisatoren nodigen iedereen uit om mee te denken en te doen rond essentiële thema’s als energie, voedsel, grondstoffen, medicatie, welzijn, sociale ondersteuning, handel, educatie, bezinning, persoonlijke ontwikkeling, enzovoort.

Het volledige programma vind u hier: https://transitiefestival.be/

Het festival gaat door op zaterdag 9 september bij de gebouwen van de voormalige vuurwerkfabriek “Hier is ’t in ’t Vuurwerk”, Herentalsebaan 502-504, van 9 tot 22 u. Gratis inkom. Wie het festival financieel of praktisch wil ondersteunen kan dit via de website. 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:4621:50 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 80%
Pressure: 1014.22mbar
UV index: 0

(advertenties)