Select Page

Deurnese fotograaf laat de ‘Belgian Pride’ tocht uitgaan

Deurnese fotograaf laat de ‘Belgian Pride’ tocht uitgaan

De ‘Belgian Pride’ is een coming-out evenement voor vele duizenden homo’s en lesbiennes en hetero’s met een feestelijk, politiek en cultureel karakter en vindt normaal gezien elk jaar plaats op de zaterdag in de buurt van de zeventiende mei, de Internationale Dag tegen Homofobie.

Dit jaar zou de ‘Belgian Pride’ vandaag plaats vinden in Brussel, maar omwille van de coronacrisis blijven de straten leeg. De Deurnese fotograaf Bob Reijnders zorgde echter voor een alternatief waardoor de Pride Parade toch kan uitgaan, zij het virtueel. Reijnders: “Ik heb een portretreeks gemaakt van mensen van de LGBTQI+ gemeenschap die dit jaar naar de Pride zouden zijn gegaan. Ik heb hen gevraagd zich op te maken alsof ze richting Brussel vertrokken.” Het resultaat zijn leuke foto’s van bekende en minder bekende Belgen. Ook lieten enkele bekende mensen, zoals eerste-minister Sophie Wilmes, zich fotograferen vanuit hun sympathie voor de ‘Belgian Pride’. 

Dat mensen met een andere seksuele geaardheid nog steeds moeten ijveren voor hun plaats in de samenleving bewijst het incident dat plaats vond in Luik. Reijnders nam aan het station van Guillemins foto’s van enkele mensen die meededen aan het project. Ze werden echter belaagd door een groep mannen die daar voor het station wat rondstruinden.

Naar aanleiding van dit fotoproject roept de ‘Belgian Pride’ iedereen op om vandaag een eigen foto met de wereld te delen: “Gebruik de hashtag #WeCare, het thema voor dit jaar, en laat ons de social media overspoelen met Pride! Samen!”

Foto’s: enkele deelnemers aan het project met links eerste-minister Sophie Wilmes (foto: Bob Reijnders)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 11km/h N
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)