Select Page

Ramadan 2020

Ramadan 2020

Vandaag begint voor de moslims in België de vasten of ramadan. Voor de gelovigen is dit een heilige maand die wordt gevierd in het kader van wijsheid, geduld en solidariteit.

Gedurende ramadan mogen volwassen moslims de gehele maand, tussen zonsopgang en zonsondergang, niet eten, niet drinken, niet roken of seksuele omgang hebben. Als het donker is, na het verbreken van de vasten, ook iftar genoemd, is het feest.

Het vasten wordt gezien als vorm van zuivering van de ziel en dankbetuiging van God of Allah voor alles wat hij gegeven heeft. Ramadan leert mensen zelfdiscipline. De moslims voelen en tonen verbondenheid met arme en hongerige mensen elders op de wereld.

Ramadan duurt 29 tot 30 dagen en is de negende maand van de Islamitische kalender. Vasten tijdens ramadan is een van de vijf zuilen van de islam, met de geloofsbelijdenis, het gebed, het geven van aalmoezen en de bedevaart.

Gazet van Deurne wenst aan iedereen die vast een gezegende ramadan.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Rain
06:4720:37 CEST
Feels like: 9°C
Wind: 13km/h W
Humidity: 70%
Pressure: 1018.63mbar
UV index: 0

(advertenties)