Select Page

Gezocht: mensen die boodschappen willen doen voor ouderen

Gezocht: mensen die boodschappen willen doen voor ouderen

Een sociaal bewogen vrouw heeft een goed idee om in Deurne snel een boodschappendienst voor oudere mensen op te zetten.

Frie Groothaer woont aan het vliegveld. Toen ze onlangs in De Spar was om te winkelen, merkte ze dat er toch wel verschillende oude mensen rondliepen. Op een stoel bij de deur rustte een oude man. Zijn gehoest trok de aandacht van de andere klanten. Frie Groothaer vroeg zich af of er geen boodschappendienst bestond voor mensen die in de risicoleeftijd zijn. Thuisgekomen zocht zij op internet maar vond enkel een initiatief in Borgerhout waar de telefoonlijn ‘Zorg voor senioren’ is gestart. Senioren uit Borgerhout kunnen elke werkdag van 10 uur tot 15 uur op deze lijn terecht met vragen. “Ze kunnen vragen om boodschappen voor hen te doen of opgebeld worden voor een babbeltje.” verduidelijkte Borgerhouts districtsschepen voor senioren Ben Van Duppen (PVDA). En er is ook nog ‘Antwerpen helpt’, een platform dat vragen en aanbod samenbrengt.

In Deurne vond zij niet zo’n nummer. De vrouw stelt daarom voor dat mensen die zouden kunnen winkelen voor mensen in hun buurt, een blad in een winkel ophangen met hun naam en telefoonnummer op. Groothaer: “Oudere mensen zijn vaak niet online actief. Dus kan je best met de telefoon werken. En laat dan op het blad ook strookjes of post-itjes achter zodat mensen die geen pen bijhebben, de nummer toch mee kunnen nemen. Als in elke voedingswinkel een of enkele mensen dit doen, heeft elke bejaarde van het district iemand in zijn buurt die zijn of haar boodschappen kan meebrengen.”

Zorg voor senioren (Borgerhout): 03/388.17.73: elke werkdag van 10 uur tot 15 uur. 

Antwerpen helpt (heel de stad): 0800/670.10: van 9 tot 17 uur. antwerpenhelpt@antwerpen.be

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Mostly Cloudy
06:3320:48 CEST
Feels like: 2°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 75%
Pressure: 1022.69mbar
UV index: 0

(advertenties)