Select Page

Actie tegen hondendrollen

Actie tegen hondendrollen

Uit verschillende bevragingen blijkt dat in de stad Antwerpen hondenpoep één van de meest ergerlijke zaken is voor de bewoners.

Daarom voert de stad een campagne waaraan het district zijn volle medewerking aan verleent. Want ook Deurne kent zijn ‘hotspots’ waar vaak hondenpoep ligt: plantsoen Gallifortlei, Ter Heydelaan aan de Bremweide, Arenabuurt, de parken,… Wie dat helemaal niet kan appreciëren zijn de groenwerkers. Een van hen, Joeri, vertolkt het ongenoegen: “Veel hondeneigenaars denken vaak dat een klein stukje groen een hondentoilet is en tonen weinig respect. Ze beseffen niet dat mijn collega’s en ik constant in deze hondendrollen trappen.”

Het district heeft op verschillende plaatsen sensibiliseringsborden geplaatst. Maar daar zal het niet bij blijven. In een volgende fase zullen de buurtregisseurs samen met de buurttoezichters, en soms ook met politie, controles uitvoeren om hondeneigenaars op heterdaad te betrappen. Baasjes die de hondenpoep niet opruimen riskeren dan een boete tot 350 euro.

Dat zo’n actie broodnodig is, bewees een onverlaat die met zijn hond in het Boekenbergpark was gaan wandelen. Daarna was hij met zijn auto weggereden. Maar stiekem had hij het zakje naast zijn wagen achtergelaten. Terwijl er in het park voldoende vuilnisbakken staan.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)