Select Page

Eerste spadesteek sportcentrum Sportoase Groot Schijn

Eerste spadesteek sportcentrum Sportoase Groot Schijn

De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van Sportoase Groot Schijn aan de Ruggeveldlaan begonnen al in december 2019. Gisteren werd dan de eerste spade in de grond gestoken voor de effectieve bouw.

Het nieuwe sportcentrum bevat meerdere zwembaden, twee ijsbanen en een fitness. De opening is voorzien in het najaar van 2021. Het komt op de plek waar voorheen de borstelskipiste van skiclub Zondal stond.

Zwembaden

De Sports-zone heeft een 25-metersportbad met acht oefenbanen en zes wedstrijdbanen. Hierin kunnen scholen, clubs en individuele zwemmers terecht voor hun sportieve zwembeurt. Het instructiebad is voorzien van een schoonspringinstallatie, tribune en beweegbare bodem tot -3,8 meter.

Daarnaast komt de Fun-zone met een spraypark (een ondiepe zone met interactieve speelelementen), golfslagbad, waterversnellingen en een peuter- en kleuterzone. Voor iedereen die wat meer uitdaging wil, is er een glijbanencomplex met onder andere een looping, Tube Slide en grote familieglijbaan. Er komt ook een Relax-zone met een warme lagune, warmtemuur, sauna’s, dompelbad, stoombad en twee buitenbaden met ligweide.

IJsbanen

Sportoase Groot Schijn zal ook ruimte bieden aan twee overdekte ijsbanen. De eerste ijsbaan van 450 m² bevindt zich op het gelijkvloers en heeft vier kleedkamers, een polyvalente ruimte en een brasserie. De ijsbaan van 1800 m² op de eerste verdieping kan multifunctioneel ingezet worden door mobiele scheidingswanden. Hierdoor kunnen verschillende activiteiten gelijktijdig plaatsvinden. Er zijn ook twee grote kleedruimtes voor de uit- en thuisploeg bij wedstrijden. Boven deze ijsbaan is nog een tribune voorzien.

Fitness

Naast zwembaden en ijsbanen krijgt het nieuwe gebouw ook een grote fitnessruimte met een up-to-date aanbod aan groepslessen.

Brasserie

Verder komt er een brasserie met tribune die zicht biedt op het zwembad en buitenbad en een terras met uitkijk op het park.

Het nieuwe sportcomplex zal veel aandacht hebben voor de duurzaamheid:

  • volledig verwarmd door warmtepompen
  • chloorarm concept voor de desinfectie van de baden
  • zonnepanelen
  • de warmte van de koeling van de ijsbaan zal gebruikt worden voor de verwarming van het zwembad
  • frequentiesturingen op pompen
  • recuperatie van het spoelwater dat via een UF-RO zal omgezet worden tot zwembadwater
  • regenwaterrecuperatie voor sanitair
  • gebruik van led-verlichting in het hele gebouw
  • gebruik van beton om de buitenwanden luchtdicht te maken

Foto: vertegenwoordigers van Group Sportoase en van de stad Antwerpen (burgemeester Bart De Wever, stadschepen voor sport Peter Wouters en districtsburgemeester Tjerk Sekeris) steken de spaden in de grond

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)