Select Page

Weer een granaat ontploft in Deurne

Weer een granaat ontploft in Deurne

Om iets over 4 u. vannacht werd de buurt van de Victor De Langhestraat opgeschrikt door een luide knal. Voor huis nr. 61 was een granaat ontploft.

De granaat is ontploft juist voor een auto van een overbuur en zorgde voor flink wat schade. Nog twee andere wagens raakten beschadigd. De voordeur en een raam van de benedenverdieping van het appartementsgebouw nr. 61 lagen aan diggelen en ook de garagepoort was gehavend. De ramen in de appartementen boven liepen eveneens averij op en in nr. 59 was ook een ruit stuk. Een brokstuk vloog zelfs de straat over, door het raam van het huis nr. 56. De jonge buurvrouw van het beschadigde appartement kwam net thuis toen de ontploffing gebeurde. Ze wilde de straat inslaan toen ze de explosie hoorde. Als ze de ravage aan haar woning zag, raakte ze helemaal ontredderd. Ook buren van de omliggende straten werden gewekt door de enorme knal en kwamen kijken.

De brandweer kwam met een aantal wagens ter plaatse maar vertrok spoedig weer. Ook de politie kwam ter plaatse afgezakt en zette de straat af voor verder onderzoek. Even later verscheen het labo van de politie en DOVO. Willem Migom, woordvoerder van de lokale politie Antwerpen, bevestigt dat alles in de richting van een granaat wijs. “Maar de officiële vaststellingen gebeuren door het parket.” voegt hij er aan toe. Het is eveneens aan het parket om uit te zoeken of er een relatie is met het drugsmilieu.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Showers in the Vicinity
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 32km/h WNW
Humidity: 77%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 3

(advertenties)