Select Page

Drijvende kracht van Wereldwinkel Deurne is overleden

Drijvende kracht van Wereldwinkel Deurne is overleden

Zondag 1 december 2019 is op slechts 61-jarige leeftijd Hilde Bosschaert overleden. Hilde was een zeer geëngageerde vrouw en hierdoor ook een bekende figuur in Deurne.

In haar jongere jaren was Hilde Bosschaert actief in jeugdtehuis Sorm en in de gelijknamige Chirogroep. Ze was ook een toegewijd lid van het voormalige Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking (COS) Deurne, de Cultuurraad en Oxfam Wereldwinkel Deurne. In haar beroepsleven werkte Hilde Bosschaert als verpleegster op de afdeling nierdialyse van AZ Sint Augustinus. Ze zetelde eveneens voor het ACV in het Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk.

Vooral bij Oxfam Wereldwinkel Deurne was Hilde jarenlang de drijvende kracht. Ze was er 33 jaar vrijwillige medewerker waarvan 25 jaar onbezoldigd coördinatrice. Zij werd het bindmiddel van deze grote vrijwilligersgroep, en geen moeite was haar teveel om Oxfam Wereldwinkel Deurne bekend te maken bij een breed publiek in Deurne.

Wereldwinkel medewerker Luk Kips getuigt: “Voor Oxfam wereldwinkel Deurne is dit een zwaar verlies om te dragen, maar de vrijwilligersgroep is vastbesloten om in haar geest de noodzakelijke principes van verdraagzaamheid, solidariteit, duurzaamheid en Fair Trade verder uit de dragen.”

Een afscheidsplechtigheid heeft plaats op zaterdag 7 december om 11.30 u in zaal ’t Fortje, Arenaplein 1 te Deurne.

Foto boven: Hilde Bosschaerts (met links van haar Luk Kips)

Foto onder: Hilde (rechts) tijdens haar laatste publiekelijke inzet in oktober

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)