Select Page

Buurtbewoner voert actie voor meer veiligheid en minder fijnstof

Buurtbewoner voert actie voor meer veiligheid en minder fijnstof

Buurtbewoner Herman Beyaert uit de Seraphin De Grootestraat ijvert bij het begin van dit schooljaar nog maar eens voor meer veiligheid en gezondheid in zijn straat. In deze straat is vrije basisschool Ibex gevestigd. Beyaert schetst het probleem: “Sluipverkeer, achterwaarts parkeren en de dubbele rijrichting zijn onveilig en ongezond voor de 250 schoolkinderen en de straatbewoners.”

De geëngageerde bewoner gaat gedreven verder: “Met corona werden maatregelen getroffen om onze longen te beschermen, maar fijnstof is een stille doder. Ouders die hun kinderen aan de school afzetten, moeten achterwaarts parkeren door het verkeer dat van de Ruggeveldlaan komt en de Seraphin de Grootestraat gebruikt als sluipweg om de lichten op de Schotensesteenweg te mijden. Daardoor stoten auto’s uitlaatgassen uit richting stoep waarop de schoolkinderen lopen en via de brievenbussen komt die vervuiling ook de huizen binnen. Bovendien oefenen autorijscholen achterwaarts parkeren in deze straat.”

Herman Beyaert is niet aan zijn proefstuk. Al bijna 10 jaar pleit hij met andere buurtbewoners bij het districtsbestuur om dit probleem aan te pakken. Voor een schoolstraat is er onvoldoende draagvlak.  Maar Beyaert heeft andere voorstellen: “ Maak van de Seraphin de Grootestraat een enkelrichtingsstraat vanaf de Ivan Maquinaylei, waardoor de verkeersdruk meteen zou dalen. En stop het achterwaarts parkeren door het visgraadsysteem toe te passen.”

Wie de voorstellen steunt, kan met Herman Beyaert contract opnemen op seraphin@telenet.be

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 13km/h WNW
Humidity: 56%
Pressure: 1021mbar
UV index: 5

(advertenties)