Select Page

De parkeertarieven worden vanaf 1 januari verhoogd

De parkeertarieven worden vanaf 1 januari verhoogd

De stad Antwerpen past vanaf 1 januari 2020 de parkeertarieven aan. Ook worden enkele tariefzones aangepast en uitgebreid.

De aanpassing van de parkeertarieven in de stad Antwerpen zal ook voelbaar zijn in Deurne. Want vanaf 1 april van dit jaar werd het betalend parkeren ingevoerd. Het district werd roze zone, op enkele uitzonderingen na, en werd onderverdeeld in 11 delen, waar bewoners met een bewonersparkeervergunning gratis en onbeperkt kunnen parkeren. Automobilisten van buitenaf kunnen twee uren gratis parkeren en moeten vanaf dan betalen. Tot nu  is dat 50 eurocent per uur. Maar dat bedrag wordt vanaf het nieuwe jaar met 40% opgetrokken tot 70 cent per uur.

Roze zone

 

huidig

nieuw

1ste uur

0,00 euro

0,00 euro

2de uur

0,00 euro

0,00 euro

3de uur

0,50 euro

0,70 euro

4de uur

0,50 euro

0,70 euro

5de uur

0,50 euro

0,70 euro

6de uur

0,50 euro

0,70 euro

7de uur

0,50 euro

0,70 euro

8ste uur tot en met 10de uur

2,70 euro (dagtarief voor max. 10 uur)

3,50 euro (dagtarief voor max. 10 uur)

 

Uitbreiding en aanpassing van de zones

  • Uitbreiden roze zone

o            De wijk Zwarte Arend in het district Deurne wordt toegevoegd aan de roze zone. Ook de straten in de omgeving van de Langbaanvelden en de Borsbeeksesteenweg, tegen het vliegveld, worden toegevoegd aan de roze zone. Er worden afspraken gemaakt met Borsbeek.

o            De situatie aan de luchthaven van Deurne is minder evident, daar loopt de stadsgrens met Mortsel over de Saffierstraat (Berchem) en de Vosstraat. Deze delen van straten kunnen dus niet zomaar toegevoegd worden aan de roze zone. Er zal bekeken worden met Mortsel wat de mogelijkheden zijn om de zone sluitend  te maken over de stadsgrenzen heen.

  • Gele zone aanpassen in de omgeving van de Herentalsebaan

Op de Herentalsebaan geldt momenteel het winkelstraatprincipe. Daar wordt ingezet op kortparkeerders, zodat er meer rotatie is op die parkeerplaatsen en dus bezoekers van de handelszaken snel en eenvoudig een vrije parkeerplaats kunnen vinden. ’s Avonds en op zondag zijn deze plaatsen dan weer optimaal beschikbaar voor bewoners. Deze zone wordt lichtjes uitgebreid met:

o            de twee bestaande pocketparkings zodat ook hier volop kan worden ingezet op kortparkerende bezoekers;

o            parking begraafplaats. Deze parking staat vaak vol met langparkerende bezoekers en bewoners die niet op de begraafplaats moeten zijn waardoor bezoekers van de begraafplaats hier niet kunnen parkeren.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h S
Humidity: 80%
Pressure: 1008.81mbar
UV index: 0

(advertenties)