Select Page

Reparatie wegdek Antwerpse ring ter hoogte van Deurne

Reparatie wegdek Antwerpse ring ter hoogte van Deurne

Vanaf vandaag start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met het uitvoeren van reparaties aan het wegdek van de Antwerpse ring (R1) ter hoogte van Deurne.

Het werk zal zes dagen en zeven nachten duren. Tijdens de werkzaamheden zullen er vier rijstroken in de richting van Nederland ingenomen worden. Het verkeer richting Nederland zal via tijdelijke doorsteken in de middenberm gedeeltelijk op de kant richting Antwerpen rijden. Het Agentschap Wegen en Verkeer en het Vlaams Verkeerscentrum verwachten zware verkeershinder en raden aan om de omgeving van de werfzone zo veel mogelijk te vermijden.

Reparatie wegdek ter hoogte van Deurne

Er is op de Antwerpse Ring een verzakking van het wegdek vastgesteld en een reparatie dringt zich op. Het AVW zal een strook wegdek van 15 meter lang en 3 rijstroken breed verwijderen en vernieuwen. Dat betekent dat het doorlopend gewapend beton tot op de fundering, een diepte van ongeveer 25 cm, wordt opgebroken waarna er nieuwe wapening wordt aangebracht en beton wordt gestort. Na de werken zal AWV de situatie blijven monitoren om te zien of het gewenste resultaat is bereikt.

Zes dagen zware hinder

De werkzaamheden starten op zondagavond 27 oktober (20u) en moeten klaar zijn tegen zondagochtend 3 november (5u), afhankelijk van de weersomstandigheden.

Om het werk veilig te kunnen uitvoeren zullen vier rijstroken van de ring in de richting van Nederland ingenomen worden (drie voor de herstelling en één veiligheidsstrook).

  • Het verkeer op de ring richting Nederland heeft drie rijstroken ter beschikking: twee rijstroken op de binnenring via doorsteken in de middenberm en één rijstrook op de buitenring waarop ook het verkeer van de E313 invoegt.
  • Ook het verkeer richting Gent heeft drie rijstroken ter beschikking (volledig op eigen kant).
  • De oprit Deurne (nr. 2) wordt afgesloten tijdens de werken:
  • Verkeer moet omrijden naar de oprit Borgerhout (nr. 3).
  • Ook de afrit Deurne (nr. 2) wordt afgesloten tijdens de werken:
  • Verkeer op de ring komende van Gent moet de afrit Merksem (nr. 1) nemen en via de Groenendaallaan en Theunisbrug (waar ook wordt gewerkt) rijden.
  • Verkeer op de E313 wordt omgeleid via de rotonde van Wommelgem en de Bisschoppenhoflaan.
  • De aansluitingen van en naar de E313 blijven altijd open. De aansluiting van de E313 op de ring zal echter op één rijstrook gebracht worden.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)