Select Page

Studenten gaan een dag niet naar de school voor het goede doel

Studenten gaan een dag niet naar de school voor het goede doel

Het provinciaal groendomein Rivierenhof kreeg gisteren tijdelijk 13 nieuwe medewerkers. Hun loon werd onmiddellijk doorgestort naar een jongerenproject.

Gisteren was het ‘Youca Action Day’. Vijftienduizend leerlingen uit Vlaanderen en Brussel gingen een dagje niet naar school, maar deden een job voor één dag. Het loon dat ze verdienden, 55 euro, ging naar een project in Guinee dat jongeren helpt bij het opstarten van een eigen zaak. Een project van de niet-gouvernementele organisatie voor ontwikkelingssamenwerking Trias.

Ook in Deurne gingen een aantal jongeren aan de slag. In het provinciaal groendomein Rivierenhof werden studenten domeinwachters en stielman/vrouwen of logistiek medewerker. En op de kinderboerderij van het Rivierenhof togen twee tijdelijke educatief medewerkers en twee boerderijhulpjes aan het werk.

Voor ze echter aan de noeste arbeid gingen in  het Rivierenhof poseerden de negen Youca-studenten samen met hun begeleiders aan de Jezuïetenpoort:  Aukje, Peter, David, Rachid, Jason, Kevin, Aboubacar, Pieter en Serrah en begeleiders Louis Noyens, Eveline Sierens en Karin Thiers.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 14km/h W
Humidity: 84%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)