Select Page

Bouwwerken zijn stilgelegd

Bouwwerken zijn stilgelegd

Op de hoek van de Sterckshoflei en de Boterlaarbaan wordt een appartementsblokje opgetrokken. Maar de werkzaamheden zijn opgeschort.

Vorig jaar begon een aannemer met de bouw van zeven appartementen op de hoek van de Sterckshoflei en de Boterlaarbaan. De stad Antwerpen had in eerste instantie de bouwaanvraag geweigerd maar de provincie had in beroep de vergunning wel verstrekt. Nu liggen door een klacht van het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) de werkzaamheden al enkele maanden stil.  Het AWV is bevoegd voor de Boterlaarbaan en vindt dat het gebouw de verkeersveiligheid in gedrang brengt. Jef Schoenmaekers, woordvoerder van het agentschap, legt uit waarom: “De in- en uitrit voor de garage van het hoekpand zou uitkomen op de Boterlaarbaan, vlakbij het kruispunt. Omdat auto’s bij het verlaten van de garage het voet- en fietspad en het kruispunt over moeten, ontstaan er gevaarlijke verkeerssituaties. Bovendien belemmert het gebouw de zichtbaarheid van weggebruikers omdat het op een hoek staat.” Er wordt nu samen naar een oplossing gezocht.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 11km/h N
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)