Select Page

Festival Flandrien en Grote Prijs Sofie Goos

Festival Flandrien en Grote Prijs Sofie Goos

Op zondag 14 juli staat het drie districtenpunt Deurne, Borgerhout en Berchem in het teken van de koers. Dan strijden de Elite Vrouwen voor de palm, de Antwerpse caféploegen voor de wisselbeker Reuskenstrofee en de kinderen voor de eer.

Het feest begint al op zaterdag want dan heeft in het Te Boelaarpark het Festival Flandrien plaats.  Die dag is er de Grandioos Grote Buurtpicknick, waar alle straten uit de buurt samenkomen om gezellig te picknicken. Er is een dansinitiatie en verschillende lokale bands geven het beste van zichzelf. Na 22 uur wordt het feest verdergezet in Bar Brul met dj Boots. Zondag wordt dan gekleurd door Vlaanderen Feest! en door de koers. Wie wil, kan de dag starten met een gezonde brunch opgeluisterd door optredens met onder andere Konvoï, de Braziliaanse Makaju, en ook de winnaars van de Nekkawedstrijd: Tenorin. Nieuw dit jaar is ook een panna-tornooi en een BMX-parcours. Wie het graag wat rustiger aan wil doen, kan genieten van de kunstwandeling Kunst In Het Park.

Koers voor Vrouwen Elite

Zondag is er de wielerwedstrijd GP Sofie Goos voor vrouwen. Het parcours loopt rondom het Te Boelaarpark, doorheen straten van Deurne, Borgerhout en Berchem. Het deelnemersveld is internationaal gekleurd. Voor het vrouwengeweld losbarst, is het de beurt aan de caféploegen uit het Antwerpse. Zij strijden om de Reuskenstrofee. En in het Te Boelaarpark trappen de toekomstige Van Aertsen en Campenaertsen zich de longen uit het lijf tijdens de kinderkoers.

Grote Prijs Sofie Goos: https://gpsofiegoos.doodlekit.com/home/

Festival Flandrien: https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-borgerhout/nieuws/vlaanderen-boven-tijdens-festival-flandrien

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 8°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 53%
Pressure: 1021mbar
UV index: 0

(advertenties)