Select Page

Illegaal publiciteitsbord houdt kunstwerk tegen

Illegaal publiciteitsbord houdt kunstwerk tegen

De Herentalsebaan is opnieuw aangelegd. Maar voor ‘de kers op de taart’ is het nog even wachten.

Voorbije jaar kreeg de Herentalsebaan tussen ’t Mestputteke en AZ Monica een ‘extreme make-over’. Om de transformatie helemaal af te ronden, zou er nog een ‘landmark’ worden opgericht. Zo’n baken versterkt de herkenbaarheid van de straat. Want het zou steeds als een soort watermerk terugkomen. Maar er is een kink in de kabel. Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) vertelt: “In overleg met de handelaars van de winkelstraat zullen op parkeerterrein Elite en op parkeerterrein Keteleer een metalen boom worden geplaatst. De silhouet van de boom wordt ook op de zijmuur van het aanpalende pand geschilderd en op verschillende handelszaken zullen blaadjes komen. Verder zullen de handelaars samen met het district duurzame boodschaptassen verspreiden waarop diezelfde boomblaadjes staan. Tenslotte zouden de blaadjes ook in de kerstverlichting worden verwerkt.”

Nu bleek op de muren waarop de bomen worden geschilderd, publiciteitsborden te hangen. Sekeris: “Die muren zijn deels van de huiseigenaar, deels van de stad en voor de borden is geen vergunning aangevraagd. We hebben gevraagd deze reclame te verwijderen. In ruil zullen wij de muur opknappen en isoleren.” De eigenaar van pand nr 291 weigert echter in te gaan op het voorstel. Sekeris: ”We hebben aan de stad Antwerpen gevraagd om juridische stappen te ondernemen tegen deze eigenaar. Helaas loopt het project hierdoor vertraging op.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h S
Humidity: 80%
Pressure: 1008.81mbar
UV index: 0

(advertenties)