Select Page

“Het stadsbestuur holt de projectontwikkelaar achterna”

“Het stadsbestuur holt de projectontwikkelaar achterna”

De gemeenteraad van Antwerpen besprak de definitieve vaststelling van het RUP stopkesfabriek. Oud-districtsschepen en huidig gemeenteraadslid Karen Maes (Groen) is teleurgesteld.

Karen Maes kwam in het debat over het Ruimtelijk Uitvoeringsplan Stopkesfabriek in buurt Kronenburg tussenbeide. Ze blikt eerst even terug: “De districtsraad van Deurne heeft tweemaal advies moeten geven. Een eerste keer voor de ‘procesnota’ (nvdr: soort stappenplan). Toen zagen wij veel opportuniteiten en ademruimte voor deze afgesloten wijk tussen twee grote verkeersassen en een kanaal. Wij hoopten om door ‘groene sproeten’ te creëren in deze buurt voor broodnodig groen te zorgen. Een tweede keer werd ons advies gevraagd voor het voorontwerp. Dat was zo’n miskleun dat wij negatief advies hebben gegeven. Er was enkel aandacht voor retail en woonfunctie zonder aandacht voor de hele buurt. Het binnengebied zou worden verhoogd en was niet doorwaadbaar, de buurt zag dus op grijze betonnen trappen en niet op groen. Terwijl het net onze ambitie was om ‘groene sproeten’ en speelruimte voor kinderen aan te leggen.”

Het definitieve ontwerp is volgens het Groen raadslid copy-paste met een uitzondering, er is ruimte voor een school voorzien. Maes: “Ik heb dan ook gezegd dat er helemaal geen rekening is gehouden met de buurt Kronenburg noch met het district. Het stadsbestuur heeft klakkeloos de projectontwikkelaar achterna gelopen. Jammer, want een groene sproet had de buurt enkel leefbaarder gemaakt.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 13km/h WNW
Humidity: 56%
Pressure: 1021mbar
UV index: 5

(advertenties)