Select Page

Morgen geen huiswerk of tv om buiten te spelen

Morgen geen huiswerk of tv om buiten te spelen

Op woensdag 24 april, en dat is morgen al, is het ‘Nationale Buitenspeeldag’. Dan schuiven alle kinderen hun computer en tv aan de kant om buiten te spelen en te ravotten. In Deurne kunnen kinderen op negen verschillende locaties terecht om te genieten van een sport- en spelaanbod.

Morgen tonen de tv-zenders Ketnet, Nickelodeon en Kzoom een zwart scherm en de scholen geven geen huiswerk mee (*). En dan kan het jonge volkje, weer of geen weer, buiten spelen. Het is trouwens bekend dat kinderen die regelmatig buiten spelen, beter in hun vel zitten, goed eten en slapen, meer tevreden zijn en zich beter ontwikkelen.

In Deurne slaan de jeugddienst, de sportdienst, de deelnemende scholen, Huis van het kind, Buurtsport, Woonhaven, bib Arena, Gekkoo en JES voor deze Buitenspeeldag de handen in elkaar. Op negen verschillende locaties kunnen kinderen vanaf 13 u terecht om te genieten van een fantastisch sport- en spelaanbod. In het Rivierenhof kunnen kinderen ook deelnemen aan een zoektocht op de kinderboerderij.

  • Arenaplein
  • School Kriebel, Lakborslei 262 (i.s.m. Buurtsport en Huis van het Kind)
  • School Axi-Joma, Sint-Fredegandusstraat
  • School Kadee, Sint Pauluspad (i.s.m. Gekkoo)
  • School Het Baronneke, Baron Leroystraat 31
  • School De Kangoeroe, Ruggeveldlaan 699
  • School De Linde, Van Steenlandstraat 15
  • JES, Tweemontstraat 288
  • Kinderboerderij, Rivierenhof

(*) Wie niet zeker is of zijn/haar juf of meester weet dat het Buitenspeeldag is, kan met deze link een brief afdrukken en aan juf of meester afgeven: http://www.buitenspeeldag.be/sites/default/files/dop_2010_blx_be_no_homework_letter_02-vl_klein.pdf

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Showers in the Vicinity
06:3720:45 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 21km/h WSW
Humidity: 94%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)