Select Page

Wonen, werken en groen in Kronenburg

Wonen, werken en groen in Kronenburg

Het stadsbestuur wil het gebied tussen de Bisschoppenhoflaan, Merksemsesteenweg, Van Cortbeemdelei en Torremansstraat een nieuwe bestemming geven.

Het gebied waarin de voormalige ‘stopkesfabriek’ ligt, is momenteel bestemd als ‘industriegebied’. De stad wil hier wonen, werken, recreatie en groen mogelijk maken om in te spelen op lokale noden. Zo wordt in de eerste plaats gedacht aan een nieuwe basisschool en laagdrempelige sport- en spelmogelijkheden, maar ook aan kleinhandel en ruimte voor bedrijvigheid. Het parkeren wordt inpandig opgevangen zodat de buurt hiervan geen hinder ondervindt.

Om de herontwikkeling mogelijk te maken, past de stad de bestemming van dit gebied aan. Hiervoor wordt een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) ‘Stopkesfabriek’ opgesteld. Dat is een juridisch document dat bepaalt welke activiteiten er in dat gebied mogen plaatsvinden. Het gaat hier om een breed gamma aan (stedelijke) functies zoals wonen, winkelen, werken, bedrijven, kantoren, recreatie, groen, maatschappelijke functies (onderwijs, gezondheidszorg, cultuur, …), horeca, sport, enzovoort. Het RUP moet voldoende flexibiliteit geven om te kunnen inspelen op toekomstige ontwikkelingen.

 Daarnaast wordt het gebied binnen dit RUP onderverdeeld in een zone waar gebouwd mag worden en een zone die vrij moet blijven voor groen en publiek domein. In de zone waar gebouwd mag worden, zet de stad in op de ontwikkeling van een basisschool, detailhandel en buurtvoorzieningen met een groen binnengebied.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)