Select Page

Op het Eksterlaar staat een cohousing project in de startblokken

Op het Eksterlaar staat een cohousing project in de startblokken

Er wordt hard gebouwd op het Eksterlaar. Daar komt binnen niet afzienbare tijd een cohousing project bij.

Eksterlaar is een rustige buurt tussen Deurne en Borsbeek, vlakbij het Boekenbergpark. Maar sinds enkele jaren hebben de bouwpromotoren hun weg gevonden naar de immense lap grond tussen Herentalsebaan, Dascottelei, Eksterlaar en Kerkhofweg. Bouwmaatschappijen Vooruitzicht en Matexi bouwen volop nieuwe wooneenheden. Nu staat op een aangrenzend terrein, Eksterlaar 173, een nieuw project in de steigers: Cohousing projects CVBA wil, nomen est omen, een cohousing project beginnen. Het project omvat 23 woningen en appartementen met ruime gemeenschappelijke delen zoals een keuken, eetruimte, co-working, wassalon en noem maar op. En ook nog eens een grote gemeenschappelijke tuin.

Vijf mensen hebben zich al geëngageerd. De coöperatie Cohousing Projects wil nu een deel van de projectgrond al aankopen om de kans te geven aan deze kiemende groep om hier hun project te realiseren. Ondertussen kan gezocht worden naar andere, geïnteresseerde buren zodat de bewonersgroep uitbreidt. De volgende stap is dan het opstarten van een architectuurwedstrijd. Om daarna samen een ontwerp uit te werken. Elke eerste maandag van de maand komen de betrokkenen en geïnteresseerden samen in zaal Familia in de Karel Govaertsstraat om de vooruitgang te bespreken.

Jan Van Hoof is een van de deelnemers. Hij is enthousiast: “Een rustige buurt op fietsafstand van stadscentrum Antwerpen en ruime parken. Prachtig toch?”

www.cohousingprojects.com/project/eksterlaar/

Foto boven: situering van de site

Foto onder: een impressie wat het zou kunnen worden

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 14km/h W
Humidity: 84%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)