Select Page

GruunRant Deurne fleurt samen met de bewoners de Sint Rochusstraat op

GruunRant Deurne fleurt samen met de bewoners  de Sint Rochusstraat op

Zaterdag organiseerde  GruunRant Deurne, de lokale afdeling van GruunRant vzw, een opfleuractie voor de Sint Rochusstraat. Deze actie kwam er na het infomoment van 13 juni voor de buurt. Er werden gratis biobloembollen en viooltjes uitgedeeld aan de bewoners van deze straat. GruunRant wilde zoveel mogelijk de buurt kleurrijker en groener maken.  Werkmateriaal, koffie, thee, chocomelk en soep werden voorzien. De actie werd mogelijk gemaakt dankzij Ding Dong Deurne, Groendienst Deurne en Avansa regio Antwerpen.

Bedoeling van deze acties is de straten rond de Arenaweide, die binnenkort wordt aangepakt,  te ontharden, te vergroenen en te verbinden met de omliggende groengebieden zoals het Boekenbergpark, Te Boelaerpark en het Rivierenhof. Deze groene straten moeten ook een poort naar het ‘nieuwe’ Arenaplein vormen. Na het opstarten van deze actie en na contact met Ding Dong Deurne reageerde het district Deurne enthousiast. Een aantal boomspiegels werden in de straat vergroot, tegels werden gewipt.

Op 18 november stonden ondanks het hondenweer, 10 enthousiaste vrijwilligers o.a. van het Buurthuis ‘t Pleintje klaar. Het sluikstort werd opgeruimd.  Ook een 15-tal bewoners daagden op en wilden het peterschap van een aantal buurtbomen op zich nemen. De meeste boomspiegels werden opgefleurd. Grond werd aangevoerd en bloembollen geplant, viooltjes in de grond gestoken. De plantvakken aan de school werden grondig aangepakt en opgefleurd. De straat zal er veel fleuriger uitzien.

Deze straat kan dan ook als voorbeeld/inspiratie dienen voor andere straten in Deurne o.a. rond de Arenaweide. Het district Deurne gaat in de vergrote boomspiegeJs nog extra teelaarde gooien. Deze boomspiegels worden nog beplant. Na een kom warme soep werd de actie afgesloten.

Contact

Wie GruunRant Deurne wil bereiken kan dit via facebook GruunRant Deurne of via mail Gruunrantdeurne@outlook.com

 Ludwig Van den Eynde

Foto boven: Michel Van Tichelt

Foto onder: Maxim Van der Schueren

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)