Select Page

Antwerp Airport beleeft een recordmaand

Antwerp Airport beleeft een recordmaand

De luchthaven van Deurne noteerde deze zomer een record aantal passagiers. In juli, augustus en september verwelkomde de luchthaven 101.256 reizigers, een stijging van 0,2% ten opzichte van voor corona, in 2019.

De toename is volgens de luchthaven voornamelijk te danken aan de inzet van nieuwe, zuinigere toestellen van TUI fly met een grotere capaciteit en hun uitgebreide zomeraanbod met nieuwe bestemmingen zoals Antalya, Kreta en Tenerife. ASL Fly Executive met twee vluchten naar Ibiza, en Luxair, dat vier keer per week naar London City Airport vloog, droegen eveneens bij aan deze recordcijfers. Vanaf eind oktober zal Luxair het aantal vluchten naar de Britse hoofdstad verder opvoeren.

Reizigers konden deze zomer kiezen uit 13 bestemmingen, met drie luchtvaartmaatschappijen. September was met 35.407 passagiers de beste maand ooit op de luchthaven.

Zakenvluchten

Ook in het zakensegment ziet de luchthaven een groei. Vergeleken met de cijfers van 2019 is er een toename van 8,6% in vliegbewegingen van business jets vastgesteld.

(Foto: Jonas Evrard)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)