Select Page

Buurt organiseert zelf infomoment met wandeling tegen keerlus

Buurt organiseert zelf infomoment met wandeling tegen keerlus

Buurtwerk ’t Vliegerke, Grootouders voor het Klimaat en actiegroep Het juiste spoor organiseren samen op 22 januari een infomoment over de gevolgen van en alternatieven voor de geplande keerlus, die stad Antwerpen en De Lijn willen aanleggen ter hoogte van Gitschotellei, Drakenhoflaan en Boekenberglei.

Monique Peremans van Buurtwerk ’t Vliegerke: “We zijn blij met de geplande heraanleg van de straten, maar niet met de komst van een nieuwe keerlus. Dit project kost enorm veel geld, maar in ruil krijgt onze buurt minder openbaar vervoer, minder groen en minder veiligheid. Voor de wekelijkse markt, het kloppend hart van onze buurt, werd bovendien nog geen nieuwe locatie gevonden.”

Denise Puttaert van de Grootouders voor het Klimaat: “Niet te vatten in deze tijden dat juist openbaar vervoer en grote bomen – twee belangrijke elementen die de gevolgen van de klimaatontreddering kunnen temperen – moeten wijken voor een dure en overbodige keerlus. Gebruik en verbeter de sporen die er liggen, zorg voor meer trams en laat bomen met rust!”

Charlotte Willemsen van Het juiste spoor: “Om de plannen bevattelijk te maken willen we een wandeling maken langs de keerlus-route, zodat voor iedereen duidelijk wordt wat er dreigt te veranderen in onze mooie buurt. Daarnaast kunnen buurtbewoners komen luisteren naar een toelichting door mobiliteitsexpert Professor Dirk Lauwers over de (on)veiligheidsaspecten, en door Erik Heylen van TreinTramBus over de alternatieven voor de keerlus.”

Praktisch:

Het infomoment vindt plaats op zondag 22 januari, van 10 tot 12u in zaal Drakenhof, Boekenberglei 213, Deurne. De wandeling langs het traject begint om 11u.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Mostly Cloudy
06:3320:48 CEST
Feels like: 1°C
Wind: 16km/h NW
Humidity: 77%
Pressure: 1023.03mbar
UV index: 0

(advertenties)