Select Page

Deurne herdenkt wapenstilstand

Deurne herdenkt wapenstilstand

Traditioneel vindt in Deurne een plechtigheid plaats naar aanleiding van Wapenstilstand op donderdag 11 november. Hieronder volgt het programma.

  • 10.30 uur: neerlegging van bloemen aan het monument voor het politiecentrum Unolaan.
  • 10.45 uur: vertrek onder begeleiding van de Red Hackle Pipe Band naar het Monument der Gesneuvelden aan het kasteel Sterckshof, met aansluitend een bloemenhulde en het spelen van de Last Post.
  • 11.00 uur: bloemenhulde aan de Gedenkplaat der Gesneuvelden van 1914-1918 en aan het borstbeeld van wijlen burgemeester Schneider in het districtshuis van Deurne, Maurice Dequeeckerplein 1.
  • 11.30 uur: gelegenheidstoespraken door de heer Philip Van Acker, districtsschepen, en door mevrouw Simonne Corremans, voorzitster van de Verenigde Vaderlandsminnende Groeperingen van Deurne in de trouwzaal van het districtshuis; aansluitend volgt een receptie.

Last Post op 11 locaties

Ook op 11 november spelen verschillende muzikanten gelijktijdig om 11.00 uur op 11 verschillende plaatsen in het district Deurne de Last Post. Het gaat om volgende monumenten en plaatsen: Monument der Gesneuvelden aan kasteel Sterckshof, standbeeld Jan Olieslagers aan de luchthaven, Wim Saerensplein, Lundenstraat 64, begraafpark Sint-Fredegandus, Gallifortlei 146, Plankenbergstraat 121, politiekantoor Unolaan, Arenaplein, begraafplaats Ruggeveld en begraafplaats Silsburg.

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)