Select Page

Deurne wil wereldrecord vestigen

Deurne wil wereldrecord vestigen

Op 18 september is het ‘World Cleanup Day’. Een dag waarop wereldwijd mensen zwerfvuil opruimen. Ook in Deurne gaat deze dag niet onopgemerkt voorbij. Meer zelfs: Burgerbeweging ‘Deurne Ruimt Op!’ waagt zich aan een wereldrecordpoging ‘Peuken Rapen’.

Initiatiefnemer districtsraadslid Alain Hoeckx (N-VA) geeft graag wat meer uitleg: “Met deze ludieke actie willen wij de problematiek van zwerfvuil in de kijker zetten. Bovenop willen we bewustzijn creëren rond het weggooien van sigarettenpeuken. Die bevatten immers plastic, zijn bijzonder belastend voor de natuur én hebben een afbreektijd tot wel 5 jaar.”

Deurne Ruimt Op!, dat al voor de derde keer zijn schouders zet onder een opruimactie in het district, zoekt nu honderden vrijwilligers om het record Peuken Rapen te vestigen. Als de organisatie in haar opzet slaagt, zal het district Deurne vereeuwigd worden als eerste recordhouder. Een blikvanger tijdens de actie, is de ‘Peukenstofzuiger’. Dit apparaat, uniek in België, zal de deelnemers helpen om gericht peuken te verzamelen. Na afloop kunnen straatvrijwilligers deze Peukenstofzuiger ontlenen om de straten verder peuk vrij te maken.

Na afloop van het evenement is er een feestelijke receptie. Alain Hoeckx: “Een unieke recordpoging verdient een fijne afsluiter. Cultuurprijswinnares Ariane Van Hasselt zorgt voor de muzikale beloning.”

Wie wil meedoen, kan zich aanmelden op: www.deurneruimtop.be

Foto: Initiatiefnemer Alain Hoeckx (rechts)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)