Select Page

Uit de nieuwskeuken van Seven: Seizoenen

Uit de nieuwskeuken van Seven: Seizoenen

Beste lezers,

Na een weekendje rust wil ik vandaag met jullie mijn droom delen.

Maar wat zijn dromen?

Ik zocht het op en las het volgende: een droom is een opeenvolging van beelden, gedachten, emoties en gevoelens die zich -gewoonlijk onvrijwillig- in de geest voordoen gedurende bepaalde fasen van de slaap.

Voor mij hebben dromen de  eigenschap niet seizoensgebonden te zijn. Vandaar de titel van deze column: SEIZOENEN.

Mijn droom…

Ik lag op een zonnige dag gewoon op mijn rug in het gras, kijkend naar de blauwe lucht waar schapenwolkjes gevormd worden, denk ik aan jou.

Daar hoog boven worden figuren gemaakt, luchtkastelen gebouwd en ergens zie ik je daar staan. Uren kan ik naar je kijken.

In het nabij gelegen weiland zie ik pasgeboren lammetjes dartelen, in een boom zingt een lijster. Het is lente.

Ik hoor de zee zachtjes ruisen, voel hoe mijn kuiten kietelen door het helmgras. Ik heb een mooi boek bij over de liefde. Mensen slenteren me voorbij, strandstoelen en vliegers als bagage. Het is zomer.

Het regent. Met mijn paraplu loop ik door het bos. Ik hoor de wind door de bomen ruisen. Naast me zie ik een mooie paddenstoel. Rood met witte stippen, een vliegenzwam. Zo groot had ik er nog nooit een gezien.

Diep van binnen denk ik aan die kabouter die altijd op de paddenstoel met rood en witte stippen zat te schommelen. Even verschijnt er een glimlach op mijn gezicht.

Inmiddels begint het aardig te stormen. Bruine bladeren vliegen me om de oren en het begint te regenen. Ik klap mijn paraplu in, hef mijn hoofd naar de hemel en doe mijn ogen dicht. Het is herfst.

“Ja, ik kom eraan hoor, even wachten …ik moet nog even wat doen.” Snel doe ik mijn jas dicht en hang mijn skikaart aan mijn jas. Ik duw me met moeite voort naar de skilift waar ik vriendelijk begroet word door de liftbediende. In de lift geniet ik van het uitzicht. Mooie witte pistes, met een lekker zonnetje op mijn gezicht. Wanneer ik boven aan de piste sta begint het ineens lieflijk te sneeuwen.

Mooie kleine kristalletjes door engelen naar beneden gezonden. Ik geniet ervan. Het is winter.

Toen ik mijn lief vroeg wat zij mooi vond, zei ze: “Zomer… of nee, elk seizoen heeft wel iets moois.”

Daarom wil ik deze column graag aan haar opdragen, en haar vertellen dat er één ding nog veel mooier is dan seizoenen. Iets dat voor mij onvoorwaardelijk is, en wat ons maakt wie en wat we zijn.

Het allermooiste wat er bestaat: ONZE WARE LIEFDE.

Zonder deze mooie gift kan ik geen seizoen meer doorstaan.

Bij deze.

 

Graag tot meer lees volgende week.

Groeten, Seven.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)