Select Page

Alternatief Rozenfeest in het Rivierenhof

Alternatief Rozenfeest in het Rivierenhof

Omwille van de pandemie, gaat het Rozenfeest niet door in haar traditionele vorm. Er zijn wel tussen 5 en 19 juni alternatieve pop up-activiteiten ter ere van de koningin der bloemen.

Rozenchallenge

Het Rivierenhof gaat de uitdaging aan om zeker 51 ramen van het kasteel Rivierenhof aan te kleden met tekeningen, schilderijen en kunstwerkjes geïnspireerd door de roos.

Maak een werk met de roos als thema op een papier van 42 x 30 cm (A3 formaat) en breng het na afspraak via educatie.antwerpen@provincieantwerpen.be binnen op zaterdag 5 juni tussen 14u en 17u in de Rozentuin. Alle inzendingen worden drie weken lang opgehangen aan de ramen van de oostvleugel van het kasteel, Terug ophalen van jouw werk gebeurt ook op afspraak (op maandag 21 juni 2021 tussen 17u en 19u).

Tekenen in de Rozentuin

Op zaterdag 5 juni 2021 van 14u tot 17u schildert en schetst een groep ervaren tekenaars naar waarneming. Vanop een veilige afstand kan je in de Rozentuin de vorderingen bewonderen tussen de heerlijk geurende rozen.

Vanaf 7 juni om 15u kun je ook de kunstwerken van de Rozenchallenge bewonderen aan de ramen van het kasteel Rivierenhof (oostvleugel).

Gegidste rozenwandelingen

Anderhalf uur op pad onder leiding van een rozenkenner. De rozengids wacht je op voor het domeinwachtersgebouw (Infopunt, Turnhoutsebaan 246 in 2100 Deurne) en neemt je langsheen de bijenhal en de schaduwtuin mee naar de rozentuin. Deelnemen is gratis. Vooraf inschrijven en het dragen van een mondmasker zijn verplicht. Deelnemen kan op zaterdag 12 juni 2021 en op woensdag 16 juni 2021 telkens om 14u of om 16u.

Digitale rozenwandeling

Op eigen houtje met een app verken je de Rozentuin van het Rivierenhof. Vanaf 8 juni 2021 tot wanneer de bloemen zijn uitgebloeid. Start: aan het infobord voor de Rozentuin in het Rivierenhof.

Vertellingen in de Rozentuin

Op zondagnamiddag 13 juni 2021 trakteren de vertellers van het Sprookjeshuis je op heerlijke verhalen. Onder de Rozengang in de Rozentuin luister je zittend in veilige bubbels. Gratis deelnemen om 14u of om 15u? Schrijf je online in (voorinschrijving verplicht, ook het dragen van een mondmasker).

Vertelwandeling Rosanna’s roos

Op woensdag 16 juni 2021 om 14u of om 15u wandel je van de Rozentuin naar het Sprookjeshuis terwijl je geniet van een goed verhaal. Voor iedereen van 10 tot 110 jaar. Gratis! Voorinschrijving en het dragen van een mondmasker zijn verplicht.

Bloemschikworkshop

Op 19 juni 2021 in de Rozentuin van het Rivierenhof. Met voorinschrijvingen en betalend.

Praktisch

Het volledige overzicht van de pop up-activiteiten met inschrijflinks vind je terug op www.provincieantwerpen.be Kalender Rivierenhof

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)