Select Page

Verkeersonveiligheid in de Van den Hautelei

Verkeersonveiligheid in de Van den Hautelei

Districtsraadslid Giuliana Chirinos Saavedra (Groen) maakt zich zorgen om de verkeersveiligheid in de Van den Hautelei ter hoogte van basisschool TipTop. Zij stelde dan ook een vraag aan het districtscollege.

“Elke dag zien we verkeersonveilige situaties voor de schoolgaande kinderen door het drukke autoverkeer en dubbel geparkeerde wagens bij het openen en sluiten van de school. En het blijft hier niet bij, sommige ouders of grootouders die hun (klein)kinderen met de auto afhalen van de muziekschool wachten met een draaiende motor. Gevolg: stinkende en vervuilende uitlaatgassen, niet goed voor de luchtkwaliteit in de omgeving.” Aldus Giuliana Chirinos: “We werden er als partij op aangesproken en we hebben de mogelijkheid voor een schoolstraat bekeken. Maar er waren niet voldoende vrijwilligers. Daarom pleit Groen voor personeel uit de sociale economie hiervoor in te zetten.”

Het raadslid vroeg aan districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA), welke andere mogelijkheden het bestuur ziet om de verkeersveiligheid van deze schoolomgeving te verhogen? Chirinos: “De districtsburgemeester antwoordde dat Deurne samen met het district Antwerpen op zoek is naar een systeem dat aanvaardbaar is voor het district als voor de school voor het inzetten van vrijwilligers voor deze functie.”

Giuliana Chrinos vroeg ook of in deze straat ook een sensibiliseringsactie rond draaiende motoren zou kunnen worden opgezet. Chirinos: “De academie voor muziek, woord en beeldende kunst geeft ook cursus In TipTop. (Groot)ouders die hun kinderen met de auto komen afhalen, wachten met draaiende motor. Tjerk Sekeris antwoordde dat hij graag een ‘No Idling-campagne’ wil opzetten. No-Idling (niet stationeren) in het Engels want het project is overgewaaid vanuit Londen.”

De groene politica besluit: “Voor het openen en afsluiten van de schoolstraten denkt Groen aan kwetsbare werkzoekenden. De verantwoordelijkheid voor het organiseren van de schoolstraten zou niet bij de directies zelf moeten vallen, want ze hebben hun handen al vol. Verder ben ik blij dat het districtsbestuur een sensibiliserende campagne wil opzetten rond de draaiende motoren.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Fair
06:4520:38 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 19km/h SSW
Humidity: 81%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)