Select Page

Motorfiets in beslag genomen tijdens controleactie

Motorfiets in beslag genomen tijdens controleactie

Een anonieme patrouille van de regio Oost merkte vrijdagavond een motorfiets op die tijdens zijn rit afwisselde tussen de rijbaan en het fietspad om zo de verkeersdrukte te omzeilen.

De bestuurder werd gevolgd tot aan een parking langs de August Van de Wielei. Daar kon de politie vaststellen hoe de man aan hoge snelheid een ‘wheelie’ deed en voor de neus van de politie op zijn achterwiel voorbij scheurde. De man werd onderschept en gecontroleerd. De 21-jarige bestuurder bleek enkel te beschikken over een voorlopig rijbewijs, maar was niet voorzien van een ‘L’. Hij verklaarde via het fietspad te rijden om niet te moeten aanschuiven en op zijn achterwiel te hebben gereden omdat er toch niet veel verkeer was. Bovendien bleek hij al meermaals gekend voor verkeersinbreuken en werd hij ook al enkele keren betrapt met lachgas in de wagen. Gezien zijn voorgaanden en het gevaarlijk rijgedrag werd beslist zijn motor bestuurlijk in beslag te nemen. De jonge bestuurder zal zich ook mogen verantwoorden voor de verkeersinbreuken.

Tijdens de controleactie, een samenwerking tussen de wijkwerking, de mobiele eenheid, de lokale recherche en het Orida-fietsteam werden 6 sluikstorters op heterdaad betrapt. Een scooter werd in beslag genomen wegens overdreven snelheid. 7 personen werden betrapt met drugs op zak.

Er werden ook 2 personen gearresteerd (20 en 16) die verdacht worden van drugshandel. Er werden 111 xtc-pillen, 21 gram marihuana en 39 kogels (!) in beslag genomen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)