Select Page

District Deurne geeft 1250 educatieve pakketten aan kwetsbare kinderen

District Deurne geeft 1250 educatieve pakketten aan kwetsbare kinderen

District Deurne heeft voor kinderen in een kwetsbare situatie een uitdagend educatief pakket samengesteld.

“De maatregelen omtrent het coronavirus treffen kwetsbare gezinnen het hardst. Omdat de scholen na de paasvakantie nog steeds gesloten blijven, besliste het districtsbestuur van Deurne om 30000 euro vrij te maken voor educatieve pakketten. Deze worden verdeeld bij 1250 kwetsbare kinderen uit Deurne. Met dit pakket wil het districtsbestuur zorgen dat zij zich op een educatieve manier kunnen bezighouden.” aldus districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA).

“Door de coronacrisis zijn alle scholen momenteel gesloten. Kinderen moeten vaak aan zelfstudie doen en zorgen dat ze de leerstof onderhouden. Toch mag deze moeilijke periode niet leiden tot schoolmoeheid en leerachterstand. Zeker bij kinderen uit kwetsbare gezinnen zou dit het geval kunnen zijn. Daarom wil het districtsbestuur van Deurne educatieve pakketten voor hen voorzien.” vult districtsschepen voor jeugd, Elke Brydenbach (N-VA) aan.

Het educatief pakket is samengesteld voor kinderen tussen 6 en 12 jaar en bevat schoolgerief, het boek ‘Jij en ik en alle andere kinderen’ van Bart Moeyaert, doe-opdrachten over het boek,  een educatief spel IQ Stars. En dit alles verpakt in een draagtas van het district Deurne. “Een mooi boek, met tekeningen van o.a. Deurnenaar André Sollie, vol verhalen en gedichten voor jonge lezers.” voegt districtsburgemeester Sekeris er nog aan toe. De verdeling van de pakketten gebeurt in samenwerking met de Deurnese scholen. Ze beslissen zelf welke leerlingen het educatief pakket het meest nodig hebben.

Tijdens de paasvakantie hebben de Deurnese jeugd- en welzijnsorganisaties Jes vzw, Recht-op en Buurtsport Deurne-Noord ook al ‘knutselpakketten’ verdeeld om ontspanning en spelplezier te kunnen bieden gedurende de coronacrisis.   

Foto boven: (vlnr) Districtsschepen voor jeugd Elke Brydenbach en districtsburgemeester Tjerk Sekeris tijdens het vullen van de educatieve lespakketten.

Foto onder: 800 educatieve pakketten staan klaar om te worden verdeeld.

Foto helemaal onder: Het boek ‘Jij en ik en alle andere kinderen’ van Bart Moeyaert met tekeningen van o.a. André Sollie.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)