Select Page

Sterkte in verwarrende dagen

Sterkte in verwarrende dagen

Op dit ogenblik gaan strengere maatregelen in om het coronavirus te bestrijden. Gisteren kregen we van lezer A.D. een tekst doorgestuurd. Hij is geschreven door Daan Van Kampenhout. Een mooie tekst die sterkte geeft in deze verwarrende dagen van coronacrisis.

“Iedereen van ons komt van voorouders die allerlei rampen hebben overleefd. Oorlogen, hongersnood, revoluties, kolonisatie, nieuwe ziekten, vervolgingen… Veel van onze voorouders zagen hun wereld in elkaar storten, geconfronteerd met gebeurtenissen die ze niet konden beheersen of zelfs maar begrijpen. Laten we ons in het veld van de voorouders inleven en ons verbinden met de kracht en de waardigheid achter ons. Sommige voorouders wisten misschien niet hoe ze het moesten aanpakken, maar velen van hen wisten het wel. We komen allemaal van mensen die hebben meegemaakt wat we weldra zullen meemaken, dus laten we hun wijsheid nu uitnodigen, hun waardigheid voelen. Laten we bidden dat de manieren waarop ze hun angsten hebben beheerd zich in ons openbaren terwijl we samen deze crisis tegemoet treden. En laten we allemaal, met hun hulp, de voorbeelden zijn die we zoeken.”

Daan Van Kampenhout, leraar van opleiding en kunstenaar, is begonnen met het geven van cursussen sjamanisme. Later deed hij ook familie-opstellingen. Nu geeft hij workshops onder de noemer Systemic Ritual.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 13km/h WNW
Humidity: 56%
Pressure: 1021mbar
UV index: 5

(advertenties)