Select Page

Drakenhoflaan lijkt op een mountainbikeroute

Drakenhoflaan lijkt op een mountainbikeroute

“Het fietspad op de Drakenhoflaan, onderdeel van een bovenlokale fietsroute, ligt er in een erbarmelijke toestand bij. Onbegrijpelijk.” Dat is de mening van districtsraadslid Giuliana Chirinos Saavedra (Groen) die op de vorige districtsraad districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) interpelleerde.

Raadslid Chirinos: “De buurten Langbaanvelden en Unitas hebben geen publiek vervoer. Een fiets zou voor een aantal mensen een alternatief kunnen zijn om naar het stadscentrum te rijden. Met de regenbuien van de afgelopen dagen moesten fietsers echter slalommen tussen de plassen op het fietspad. Wat kan leiden tot botsen en vallen. Er zijn te veel putten, bulten, losse straatstenen, etc. op deze weg.” Daarom wilde het raadslid weten of er plannen zijn om deze straat te herstellen. En of er budgetten voor bovenlokale fietsroutes kunnen worden aangevraagd.

Volgens Giuliana Chirinos antwoordde de districtsburgemeester dat er in de legislatuur van 2006-2012 middelen waren voorzien voor de vernieuwde aanleg van de fietspaden van de Drakenhoflaan maar omdat ze beter waren dan die van de Schotensesteenweg besliste de provincie om deze eerst aan te pakken. Die werken zijn klaar in 2021. De Drakenhoflaan moet nu wachten tot 2025-2026. Dan wordt de straat omwille van geplande rioleringswerken van Water-link,  vernieuwd van gevel tot gevel  Chirinos: “Tot dan moeten we dus blijven mountainbiken op tal van putten, bulten, losse straatstenen en, als het regent, slalommen tussen de regenplassen.”

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 5km/h S
Humidity: 79%
Pressure: 1008.47mbar
UV index: 0

(advertenties)