Select Page

Spartans dwingt testwedstrijd af

Spartans dwingt testwedstrijd af

Twee keer winst op het veld van Mont-Saint Guibert Phoenix houdt de hoop op de titel levend.

De Spartanen wisten wat hun te doen stond. Twee keer winnen of het seizoen zat erop. Met 2 wedstrijden achterstand op Brasschaat Braves was enkel 2 keer winst genoeg om een testwedstrijd af te dwingen voor het tweede ticket in de Belgian Series.

Tegenstander van dienst, Phoenix, is dit seizoen echter het ‘zwarte beest’ van de Spartanen. De laatste in de stand en tot degradatie veroordeeld Phoenix had tot hiertoe al 4 keer op 6 wedstrijden gewonnen van de Deurnenaren en dus kon van enige onderschatting geen sprake zijn.

Wedstrijd 1 begon voor Spartans enigszins aarzelend op het kunstgras van de Waalse collega’s. De wedstrijd was op slot tot in de 3e inning waarin Phoenix eerst op het scoreblad stond met 2 hits en geholpen door een error 2 runs op het bord zette (2-0).

Beide werpers, voor Spartans Anderson Gerdel (9.0ip – 8h – 2r – 1er – 2bb – 9so) en voor Phoenix Robbe De Jongh (6.0ip – 6h – 4r – 2er – 2bb – 4so) hadden tot dan de wedstrijd onder controle.

Spartans prikte meteen terug met 2 hits in inning 4 (2-1). Was het de druk of een zweem van zenuwen bij de Spartanen maar nu leek de Spartaanse orde wel degelijk zijn aanvallend vermogen aan te spreken.

Zo ging het van 2-2 naar 2-4 in de zesde inning en dat betekende het einde voor Robbe De Jongh die op de heuvel vervangen werd door Tomasz Oberto Silva (2.0ip – 2h – 5r – 5er – 5bb – 0so).

Het hek leek nu helemaal van de dam want met 2 runs in inning 7 (2-6) en 3 in de achtste inning (2-9) was de winst zo goed als binnen voor Spartans. Closer voor Phoenix Quentin De Vreese (1.0ip – 2h – 4r – 3er – 3bb – 0so) kon de stroom aan runs ook niet tegenhouden en 4 runs in de negende inning zette een mooie 2-13 stand op het bord voor Spartans.

De eerste horde genomen en op naar wedstrijd 2.

Gesterkt door de winst in de eerste wedstrijd sloeg Spartans dit keer wel meteen toe. Tegen starter Nicolas Migeot (6.0ip – 9h – 4r – 4er – 2bb – 4so) zorgden 3 hits voor het eerste punt voor de bezoekers (0-1).

Tegen David Ochoa Blanco (7.0ip – 2h – 0r – 0er – 1bb – 5so), voor Spartans voor het eerst dit seizoen als starter op de heuvel en die trouwens een prima wedstrijd uit de arm gooide, had Phoenix geen verhaal.

De wedstrijd viel terug in het slot zodat het toch spannend bleef. Vanaf de vierde inning echter nam met 1 hit en een run (0-2) en 3 hits en 2 runs in inning 5 (0-4) Spartans de wedstrijd stevig in handen.

Alles viel in een definitieve plooi in inning 7. Met voor Phoenix Alban Spilette (1.0ip – 2h – 3r – 3er – 4bb – 1so) op de heuvel die meteen naast 3 base-on-balls ook 2 hits en zo 3 runs incasseerde (0-7) was het duidelijk dat deze win mee naar Deurne ging.

3 hits in inning 8 tegen closer Jamie Flynn (2.0ip – 4h – 2r – 1er – 1bb – 0so) zette de 0-9 op het bord zodat José Larrinaga (2.0ip – 0h – 0r – 0er – 0bb – 2so) de wedstrijd netjes uit kon werpen, meteen zo een einde makend aan de reguliere competitie 2019.

Na lange tijd de competitie in de Gold League gedomineerd te hebben dwingt Spartans zo ultiem toch een testwedstrijd af tegen Brasschaat Braves. In het alles-of-niets duel zal het tweede ticket voor de Belgian Series en het recht om tegen Borgerhout Squirrels te strijden voor de Belgische titel, worden uitgedeeld.

De wedstrijd wordt logischerwijze op neutraal terrein beslecht. Dat betekent dat aanstaande zaterdag 05/10 om 14u de vijandelijkheden tegen Brasschaat Braves worden geopend op het veld van Mortsel Stars.

Hopelijk zorgt ‘de overkant van het vliegveld’ voor een enigszins klein thuisvoordeel en wordt de Belgian Series voor een vierde keer in 5 jaar een derby tussen Deurne en Borgerhout!

Alain Deroy

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Sunny
06:4520:38 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 83%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)