Select Page

Voorbereidende werkzaamheden zijn gestart zonder omgevingsvergunning

Voorbereidende werkzaamheden zijn gestart zonder omgevingsvergunning

In de Boekenberglei voeren groenwerkers voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwe tramkeerlus uit. Zonder dat er al een vergunning is.

Marjel Côme uit de Boekenberglei was onaangenaam verrast toe ze ’s morgensvroeg groenwerkers voor de deur aan het werk zag gaan. Werklui brengen platen rondom de wortelkluit van de bomen op de middenberm aan om ze makkelijker in het najaar te verhuizen. In de plannen voor de aanleg van de nieuwe tramkeerlus Gitschotellei-Drakenhoflaan-Boekenberglei-Cruyslei staan deze bomen in de weg. En dus zouden ze een nieuwe standplaats krijgen.

Maar dit is duidelijk niet naar de zin van Marjel Côme: “We waren hierover niet geïnformeerd. De mannen rijden de hyacinten kapot. Bovendien zijn dit voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe keerlus. Ondanks dat er nog geen vergunning is gegeven. Waarmee de stad haar eigen regelgeving aan haar laarzen lapt. En de schepen van mobiliteit Koen Kennis (N-VA) zijn eigen voorstel doordrukt. Tegen de wil van de buurt in.”

Een gelijkaardige reactie komt er van de werkgroep ‘Het juiste spoor’ die het dossier volgt: “Tot onze grote verbazing stellen we vast dat groenwerkers alvast de bomen op de Boekenberglei aan het voorbereiden zijn om ze te verplanten zoals in het keerlusdossier is voorzien. Blijkbaar is de heraanleg dus al in kannen en kruiken nog voor de omgevingsvergunning werd aangevraagd, laat staan goedgekeurd werd.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. Lode D.

    Het keerlusdossier moet duidelijk nog deze legislatuur erdoor geduwd worden…

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)