Select Page

Leegstaand schooltje is mikpunt van beschadigingen

Leegstaand schooltje is mikpunt van beschadigingen

Het kleuterschooltje op het einde van de Boekenberglei, waar tot vorig jaar de kleuters van stedelijke basisschool ‘Het land van Nu’ onderdak vonden, staat leeg. En dat trekt jongeren aan die het niet zo nauw nemen met het gebouw.

“Of ik even wil kijken naar de voorgevel van het voormalige kleuterschooltje?” vraagt Leo Van Rillaer die op de Boekenberglei, tegen het vliegveld aan, woont. Sinds een aantal weken hangen hier wat jongeren rond. En ze breken het schooltje af.” En inderdaad, natuurtegels tegen de gevel zijn los gewrikt en het glazen deurtje van het aankondigingskastje is aan diggelen geklopt. Van Rillaer vermoedt dat het jongeren zijn die tot voor kort hun plek vonden in het speeltuintje aan de Ruimtevaartlaan. Maar sinds Pasen is die op de schop en is de plek volledig afgezet. Rillaert voegt er nog aan toe: “Ik hoor ze soms met stenen of glas gooien maar ik durf niet optreden tegen deze jongeren. Ik vrees echter dat het vandalisme op de duur erger wordt zodat er nog meer schade wordt aangebracht aan het gebouw.” Het voormalig schooltje valt nu onder het beheer van AG Vespa, dat een passende invulling voor het gebouw zoekt.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. Ronald

    Harmonie Ontwaking heeft 12 maanden geleden al laten weten dat ze terug in hun harmonielokaal willen gaan, waar ze in 2012 “tijdelijk” plaats moesten maken voor een kleuterschool. Nu het tijdelijk aspect is verstreken, wil de harmonie dat de afspraak die destijds met schepen Robert Voorhamme werd gemaakt, ook zou nageleefd worden. AG VESPA beweert te zoeken naar een invulling voor het gebouw. Zij moeten echt niet zoeken, want de harmonie is ook vandaag nog altijd vragende partij. Eigenlijk eisende partij voor het nakomen van een politieke belofte. Van zodra de harmonie het gebouw terug kan gebruiken, komt er ook voor de buurt en andere verenigingen terug een ruimte beschikbaar waar activiteiten kunnen gehouden worden of éénmalige evenementen. De harmonie zou dan ook direct terug met de “Libraanse Concerten” starten, die destijds heel veel volk lokte tijdens de zomeravonden in augustus. Dit jaar gaan die helaas nog door aan het dienstencentrum Silsburg. Ook een deelname aan de herfstfeesten zou dan weer tot de mogelijkheden behoren, alsook een wandelconcert door de wijk tijdens de rommelmarkt.

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)